ЛеБрон вече е №2 по точки в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

ЛеБрон вече е №2 по точки в историята (ВИДЕО)

ЛеБрон Джеймс продължи да твори история и тази нощ се изкачи на второто място при най-добрите реализатори в НБА.

Краля се нуждаеше от 20 точки в мача срещу Вашингтон, за да изпревари легендата на Юта Карл Малоун и го направи още в средата на втората четвърт след пресечка към коша и пас от Стенли Джонсън. ЛА Лейкърс обаче загуби със 119:127.

Той завърши с 38 в мача и вече има 36 947 точки, докато Пощальона остава с 36 928. Лидер е Карим Абдул Джабар с 38 387 и най-вероятно ще бъде изпреварен през следващата кампания.

„Просто да бъда част от тази лига толкова дълго време и да бъда свързван с някои от най-великите, които съм гледал, изучавал или чел за тях… просто нямам думи. Това е чест за мен, за родния ми град, за семейството и приятелите ми и точно за тях го правя“ заяви ЛеБрон.

Секунди след като 37-годишната звезда реализира важния кош, направи нарушение и мачът бе прекъснат, а феновете в залата отдадоха почитта си към него, като бурно го аплодираха. Той бе под въпрос до последно за двубоя, но стартира и за пореден път бе феноменален.

Единственият проблем бе, че Езерняците загубиха, въпреки че водеха с 16 точки още в първата четвърт. Те обаче загубиха последната с 20:34, а Кристапс Порзингис реализира 9 от своите 25 точки в последните 3:21 минути, в това число и тройка за 125:119 40 секунди преди края.

С баланс 30-41 калифорнийци остават 9-и на Запад, с минимален аванс пред Ню Орлиънс Пеликанс (29-41), а и Сан Антонио (27-44) не е чак толкова далеч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки