Евелина Николова и Тайбе Юсеин ще се борят за златни медали в Будапеща

Вижте подробности

Евелина Николова и Тайбе Юсеин ще се борят за златни медали на Европейското първенство в Будапеща, Унгария, след като стигнаха до категорични победи в днешните си полуфинали. Други две българки пък си спечелиха места в битките за бронзови отличия утре.

Българските олимпийски медалистки не оставиха никакво съмнение в превъзходството си на европейска територия. Николова направи три точки в първата част срещу Елвира Калаоглу (Турция) и добави още три във втората, печелейки с крайното 6:2. На финала тя ще срещне бронзовата медалистка от миналата година Алина Хрушина-Акобия (Украйна), която има два златни медала от световно и европейско първенство на турнири до 23 години.

Тайбе Юсеин бе още по-категорична. Тя надви Наталия Кубати (Полша) с техническо превъзходство само в рамките на 20 секунди и продължава на финал срещу Луиза Ниймеш (Германия). До момента Юсеин е с 19 спечелени точки и нито една допусната срещу себе си.

София Георгиева пък бе туширана от Тетяна Рижко (Украйна) в полуфинала на неолимпийската категория до 65 кг, която тази година дава само един бронз. За него българската националка ще спори с Криста Инче (Румъния), от която загуби драматично малко по-рано през деня.

Юлиана Янева също ще се бори за бронз. По-рано днес тя отстъпи на Бусе Тосун Чавушоглу (Турция) на четвъртфинал на 72 кг, а туркинята преодоля следващата си схватка и изтегли българската националка на финал за 3/5 място. В него Янева ще срещне Александра Ангел (Румъния).

Актуално

18:00 16/08 Струмска слава - Крумовград 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки