Марсилия със зрелищна победа над Сент Етиен (ВИДЕО)

Нант срази Клермон

Марсилия със зрелищна победа над Сент Етиен (ВИДЕО)

Олимпик Марсилия се върна на втората позиция във френската Лига 1, след като постигна изразителна победа с 4:2 при гостуването си на Сент Етиен в срещата от 30-ия кръг.

Дербито от два от най-популярните клубове във Франция трябваше да се изиграе в събота, но бе отложено с 18 часа заради обилен снеговалеж в източната част на страната.

Двубоят започна отлично за домакините, които поведоха още в 9-ата минута чрез Денис Буанга, но точно преди почивката Димитри Пайет изравни от дузпа.

Гостите от Марсилия поведоха за пръв път след час игра, когато бранителят на Сент Етиен Тимоти Колоджейчак си вкара автогол. Малко след това сенегалецът Бамба Диенг направи резултата 3:1 с гол от дузпа, а Амин Арит реши всичко с четвърти гол за марсилци в 73-тата минута.

Малко преди последния съдийски сигнал Люка Дуат оформи крайното 2:4.

Монако записа втора поредна победа и трета в последните четири кръга след 2:1 при визитата си на опашкаря Метц.

Уисам бен Йедер поведе монегаските с гол в първата минута на второто полувреме, но Метц изравни в 63-тата минута чрез Ибраим Амаду.

Победата на Монако донесе Мирон Боаду, който вкара в 72-рата минута след подаване на Чайо Енрике.

В други срещи, играни този следобед, Нант срази Клермон с 3:2 като гост, Брест взе визитата си на Монпелие с 2:1, а Троа постигна минимален домакински успех над Реймс с 1:0.

В класирането води Пари Сен Жермен с 65 точки, пред Олимпик Марсилия с 56 и Рен с 53. Под чертата на изпадащите са Сент Етиен с 27 точки и Метц и Бордо с по 23.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки