Томаш пред NOVSPORT: ЦСКА няма да се откаже от титлата докрай

Обидно е на "Българска армия" да има толкова малко зрители

Томаш пред NOVSPORT: ЦСКА няма да се откаже от титлата докрай

Александър Томаш е бивш футболист на ЦСКА, но треньорската му кариера е свързана с Берое, където бе начело два сезона. Как той коментира срещата между ЦСКА и Берое, спечелена с 1:0 от тима на Стойчо Младенов.

- Заслужено ли ЦСКА спечели този мач?
- Срещата нямаше особени футболни достойнства. Отборът на ЦСКА искаше да победи, но нямаше особена идея как да го направи. Гостите от Стара Загора искаха навсяка цена да не загубят този мач в София. И ако бяха успели да направят нещо повече, щеше да е добре дошло.
- В краяна сметка ЦСКА победи с 1:0?
- ЦСКА взе трите точки благодарение най-вече на индивидуалните качества на определени играчи. "Червените" не стояха по-добре като отбор от Берое. Във футболистите на домакините имаше повече желание да победят, но не успяха да надиграят спортно-технически опонента си, като превъзхождаха единствено в броя центрирания, които не доведоха до нищо.
Реално ЦСКА отбеляза победния гол при първия по-сериозен точен удар. В крайна сметка домакините трябва да са доволни. Успехът им бе много важен с оглед на негативната серия, в която бе влязъл отборът. Гостите от Стара Загора имаха възможности, но не си повярваха и не бяха достатъчно смели.
- Играе ли Берое по-различно в сравнение с есента?
- Много се говореше, че Берое е с нов отбор. Аз обаче не съм съгласен с тези твърдения. В Стара Загора запазиха почти всички чуждестранни футболисти, като привлякоха и нови такива. И точно тук идва разминаването - тиражираше се как едва ли не тимът приключва и е силно разклатен, но моето мнение е, че дори се направи опит за надграждане в състава. На "Българска армия" отборът се защитаваше добре, стоеше добре подреден във втора третина и разчиташе на контраатака, а не се опитваше да притежава топката, макар че ЦСКА странно защо им даваше тази възможност.
- На стадион "Българска армия" бяха Христо Стоичков и Гриша Ганчев, но пък имаше твърде малко зрители?
- Това е обидно е пред цяла червена България. Много повече хора трябва да подкрепят любимия си отбор. Според мен малкото публика е атестат за играта на отбора.
- ЦСКА продължава да играят с много центрирания, което улеснява доста от техните противници?
- Повечето отбори срещу тях не могат да се противопоставят на това нещо и да реагират. Опитват се, но рядко издържат до край. Но само по този начин за ЦСКА ще бъде много трудно и трябва да имат резервен план.
- Как ще коментирате червения картон на Карло Мухар?
- Изненадан съм от агресията, с която той игра. Червеният му картон е напълно заслужен. Не зная защо Мухар бе изнервен много по-рано.
- Шансовете на ЦСКА за спечелването на титлата са минимални?
- Не вярвам някой в ЦСКА да се откаже да преследва титлата докрай. Червените ще я преследват, докато имат и минимални шансове. Познавайки Стойчо Младенов, съм убеден, че той няма да се откаже от преследване на първото място. Това е и в ДНК-то на клуба, но трябва по най-бързия начин да подобри играта в офанзивен план и реакцията след загуба на топката.
- Ами за купата на България. Отборът е на полуфинал, има два мача със Славия и след това евентуален финал?
- Тук шансовете са значително по-големи, но в двата мача срещу Славия трябва да се подходи сериозно и отговорно, за да се гони класиране на финал.
- Завръщането на Варела след дълго отсъствие ще помогне ли на ЦСКА?
- Той е загубил игрова практика и ще му трябва време. Няма да бъде толкова лесно. Смятам, че този футболист не е използван правилно. Той има добри качества, но когато ЦСКА притежава топката, трябва да се намира в друга позиция, за да е ефективен. В ЦСКА има добри вътрешни халфове, но те се използват предимно във фаза защита, когато трябва да се отнеме топката от съперника, а не се използват, когато топката трябва да е във владеене на ЦСКА.

Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки