Едмонд Назарян за NOVSPORT: Ние сме златна фамилия

Центурът си ми е коронната хватка и съперниците ми няма да го усещат

Сребърният медалист от Европейското по борба в Будапеща Едмонд Назарян сподели при прибирането си в България, че е доволен от себе си, тъй като това бе първото му участие в шампионат на Стария континент в категория до 60 килограма. Назарян има европейска титла от Рим, но в кат. до 55 килограма. Той отстъпи във финала на новата за него категория на турския представител Керам Кемал.

“За мен беше първо участие в Европейско първенство на горна категория. Но все пак съм много доволен, защото това е олимпийска категория и е по-важна. Много се радвам, засега съм на това ниво, така че ще продължаваме да се развиваме.

Съперникът физически е по-подготвен, а и той много време се бори в нея, докато на мен ми трябва време. Вярвам, че скоро ще почна да нижа всички тези победи. 

Баща ми каза, че трябва повече тренировки и подготовка. Съперниците са сериозни и трябва повече да се подготвиш. Ние сме златна фамилия и трябва да се пази това нещо - само златото. Но трябва да сме благодарни, защото всичко с много труд ще се постигне.

Центурът си ми е коронната хватка и съперниците ми няма да го усещат, баща ми и треньорът ми Емил Йорданов ме учат на нея. Много сме я тренирали и затова искам да кажа, че и двамата са ми помогнали в тази хватка. Някъде 3-4 години я тренираме и засега е добре”, каза Едмонд.

Баща му Армен Назарян сподели, че Едмонд има голямо сърце и само още малко физическа подготовка му трябва, за да покорява големите върхове.

Актуално

21:00 11/08 ЛЕВСКИ - ХАМРУН 2:5 след дузпи
21:45 11/08 СЕЙНТ ПАТРИКС - ЦСКА 0:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки