Българин с пост в Американската федерация по борба

Вижте подробностите

Един от най-успешните борци на България от близкото минало Иван Раднев Иванов бе назначен от Американската федерация по борба за генерален мениджър в класическия стил, съобщават от организацията.

Иванов, сребърен медалист от световното първенство в Тампере през 1994, е натоварен с "трансформацията на класическия стил в САЩ от юношеската борба до световното и олимпийско ниво".

"Радваме се, че Иван Иванов прие поканата ни за съвместна работа в класическия стил. Имахме много сериозни кандидати за позицията на генерален мениджър и се спряхме на него. Чака ни много работа, но сме сигурни, че Иван има не само страст към спорта, а и правилната визия за развитието на нашата програма. Той ще има нужда от съдействието на много хора, за да изкачи класическия стил на нужното ниво, но е готов за предизвикателството. Целта е да изкачим САЩ сред най-добрите отбори в света", казва Коуди Бикли, който е отговорник за националните отбори във федерацията.

Освен световен вицешампион на 62 кг, Иван Иванов е носител на титлата "Никола Петров". След като завършва кариерата си, той заминава за САЩ и работи години наред в треньорския щаб на националния отбор на страната, както и на колежанско ниво. 

Иванов е известен и с изобретяването на различни тренировъчни уреди, един от които е популярният "Bulgarian Bag". Той е широко използван както от  професионални спортисти по борба, ММА, джудо и други бойни спортове, така и от аматьори.

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки