Прогноза: Сити ще спечели Шампионската лига

Вижте подробности

Прогноза: Сити ще спечели Шампионската лига

Манчестър Сити ще спечели дългоочаквания трофей от Шампионската лига още през тази година, сигурен е бившият футболист на английския клуб Шон Райт-Филипс. Отборът на Хосеп Гуардиола загуби финала срещу Челси през миналия сезон, а следващото препятствие на тазгодишните полуфинали е 13-кратният първенец Реал Мадрид.

През този сезон Сити преследва требъл. Шампионите водят в класирането на Висшата лига и играят полуфинал за ФА Къп срещу Ливърпул по-късно днес.

"Сити има всичко нужно и е ясно на какво са способни. Нещата вече зависят от дребните детайли и футболистите знаят това. Много хора май забравят, че те бяха на финала и миналата година, а тогава в този отбор нямаше никой, който е изпитвал подобно нещо. С изключение на Пеп, разбира се. Сега вече те са по-опитни и знаят как да спечелят трофея. Това е просто следващата стъпка", каза той в интервю за агенция Ройтерс.

Сити е първи в първенството с точка пред Ливърпул, след като двата отбора завършиха наравно 2:2 на Етихад миналата неделя.

"Те трябва да продължават да печелят и в първенството, тъй като това дава инерция за другите турнири и най-вече Шампионската лига. Да, Ливърпул също може да спечели титлата, но отборът на Пеп поддържа постоянство и високо ниво, независимо какво се е случило предната седмица. Единственото, което този сезон ги спира донякъде, е реализирането на положенията", продължи Райт-Филипс.

"Има една основна разлика между всички клубове в Англия и Ливърпул и Манчестър Сити. Просто тези два отбора печелят точки, независимо от начина, по който са играли. Другите водещи клубове обикновено губят, когато имат лош ден.

"Висшата лига сама по себе си е много изискваща и това важи най-вече за големите отбори, тъй като в тях очакванията или са високи, или са направо за титла. Освен това имаш Карабао (Купата на Лигата), където също се стремиш да печелиш. Има ФА Къп, където също искаш трофей. Най-голямото предизвикателство обаче определено е Висшата лига".

 

Шаби Алонсо потвърди: Оставам в Леверкузен

„Уведомих ръководството на Байер, че ще продължа работата си и догодина“

Кансело може да продължи кариерата си в Саудитска Арабия

Вижте подробности

Вратарят на Байерн Нойер ще пропусне дербито срещу Дортмунд

Вижте подробности

Полицейска акция срещу уредени мачове в Сервена Македония

Органите на реда са влезли във Футболната федерация на Македония

Върнаха гостуващите фенове за дербито Селтик - Рейнджърс

Гостуващите фенове бяха забранени дълги години в дербито на Шотландия

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

Кимих иска да види новия треньор преди да преподпише

Договорът на играча изтича през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки