Генерала за NOVSPORT: В ЦСКА има футболисти, които не са за там

Всички искат да ядат хляб, затова и Царско село не е аматьорска трупа, а прави изненади

Генерала за NOVSPORT: В ЦСКА има футболисти, които не са за там

ЦСКА – Левски 0:0

И двата отбора имаха важни мачове преди това за купата. Затова и имаше и известна психическа, а може би и физическа умора у двата отбора. Преди почивката няма с какво да се запомни играта на двата състава. Първото полувреме няма как да бъде запомнено с каквото и да е. И двата отбора бяха максимално внимателни, предпазливи да не сбъркат и вратарите скучаеха. През втората част имаше две фрапиращи положения. Две за ЦСКА и едно за Левски. Тези на червените бяха първи, но не бяха готови. да изпуснеш такива ситуации. Явно си незавършен футболист, щом изпускаш такива положения. И може би мястото ти не е в ЦСКА. Подобна е ситуацията с Билал Бари. Той получи подарък от Мено Кох и не можа да вкара. Ако беше Уелтън, може би щеше да отбележи. И двата отбора имат нападатели, но нещо им липсва. Появата на Варела в края допълнително раздвижи играта на армейците. Нападенията станаха по-остри. При ситуациите за ЦСКА-София, които миришеха на гол обаче, пролича, че футболистите на тима не са завършени. Нещо в развитието им е пропуснато и липсва. Пропуските на Бай и Гарсес бяха фрапиращи и непростими. Във второ поредно дерби срещу Левски, което е равностойно и добрите възможности не изобилстват, червените пропиляват с лека ръка перфектни шансове. В такива мачове ти трябва да бележиш от половин положение, а те вече пропуснаха 5-6, като броим неточните удари на Йомов и Вилдсхут в предишния двубой. Нидерландецът е много далеч от истината. На другия полюс бе представянето на Юга, който се справи чудесно на нетипична за него позиция. Бе достатъчно агресивен в дефанзивните си действия и показа самочувствие в изнасянето на топката. Стартира в защита по принуда, но Пардю или следващият треньор на ЦСКА трябва да се замислят дали да не продължат да го ползват на тази позиция, която му приляга. От другата страна добро впечатление направи Краев. Халфовата линия на Левски успя да се справи с напрежението през първата част, а главната заслуга бе именно на играча с номер 8. За разлика от червените, които атакуваха и по двата си еднакво неефективни фланга, сините отчетливо нападаха отляво. Очаквано, след влизането с гръм и трясък на Уелтън в родния футбол, вниманието на противниковите отбрани е насочено и съобразено с него. Турицов се справи на ниво със задачата да пази индивидуално крилото на сините, като получи достатъчна помощ и от останалите дефанзивни футболисти на ЦСКА. Бразилецът успяваше да създаде напрежение с пробивите си, но този път не оправда очакванията.

Локомотив (Сф) – Ботев (Вр) 1:0

В групата за оцеляне всичко е важно, всяка точка, победа. Това помага за изпълване на целта, а именно оставане в елита на родния ни футбол. Не вярвам футболистите на Локомотив да са се чувствали комфортно на националния стадион. Стадион „Васил Левски“ бе неутрален за домакините, тъй като не играят на собствения си стадион. Червеният картон за Ботев изигра важна роля. Има футболисти в Локомотив, които са за по-високо ниво с оглед на състоянието на тима в момента. Това е шанс за Локомотив, че в тима са Симеон Славчев, Александър Любенов, чужденците също са прилични. Локомотив явно имаше нужда и от адаптиране. Догодина ще имат по-голямо самочувствие. Ботев ще е в битката за последното място.

Пирин – Царско село 0:2

Царско село отново спечели срещу Пирин. При тях има особена тактическа постановка, която им носи успех. Играят на контрааатаки, организирани са. Всички искат да ядат хляб и затова не са аматьорска трупа Царско село, а могат да изненадат всички. Те го направиха с ЦСКА, с Лудогорец, победиха Пирин. При тях има нещо много важно. Всеки иска да се докаже, че може Царско село да се спаси. Стилът им на игра може да обърка повечето сметки. Пирин има спад в играта, непостоянни са. Имат класни футболисти за нашето ниво, но сякаш влязоха в тази среща с идеята, че лесно ще спечелят, а не се получи. Загубата е заслужена.

Лудогорец – Славия 4:1

Текпетей се беше развинял в този мач. Има много мощ и сила. Изляха си яда срещу Славия, след като загубиха първата полуфинална среща срещу Левски. И отсъствието на наказаните играчи не се видя в този мач. Славия ближе рани от мача за купата с ЦСКА. Белите нямаха настроение, отстъпват на това, което показваха през пролетта. До момента играеха като отбор, а сега почти нищо не се видя. Радослав Кирилов е важен за Славия, но в Разград не показа нищо. Бакеро вкара почетен гол, но има качества.

Ботев (Пд) – Черно море 1:0

Истинска битка бе за третото място. Като цяло нямаше много футболни неща в този мач. Домакините имаха един превъзходен Тодор Неделев. Той отново реши мача. Всичко футболно в тази среща в Пловдив бе дело на Тодор Неделев, който е безценен в момента за Ботев. Черно море имаше да решева куп кадрови проблеми. Илиан Илиев не можеше да разчита на куп футболисти заради накания и контузени футболисти. Не случайно треньорът на Черно море каза, че само шофьорът на автобуса не е наказан за този мач. Затова и представянето на Черно море не бе толкова убедително, както сме свикнали да наблюдаваме.

Берое – ЦСКА 1948 1:0

Отборът на Берое с много труд, усилия стига до резултати. Има себераздаване и са близо до седмото място. Със сигурност през новия сезон Берое ще изглежда далеч по-добре. Изпуснатата дузпа даде психологеско предимство на домакините от Стара Загора. Галин Иванов е опитен футболисти, но този пропуск може би разколеба футболистите на ЦСКА 1948.

Локо (Пд) – Арда 0:0

Локомотив бе по-активен на терена в Пловдив. Имаше напрежение пред вратата на гостите от Кърджали след почивката. Тогава домакините вдигнаха оборотите, създадоха и положения, но и Арда показа, че знае как да се отбранява и защитава. Тимът от Кърджали може и да контраатакува опасно, но в този мач Локомотив се справи и затова това равенство е закономерно.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки