Генчев за NOVSPORT: Никой не е фаворит срещу Левски на Мъри

За Лудогорец ще е добре да играе пред пълни трибуни на "Георги Аспарухов"

Генчев за NOVSPORT: Никой не е фаворит срещу Левски на Мъри

Станислав Генчев е бил футболист на Левски и Лудогорец. След края на кариерата си той работи на няколко пъти като помощник и треньор на Лудогорец. Ето какво каза той пред НОВСПОРТ за днешната среща реванш от полуфиналите за купата на България по футбол между отборите Левски и Лудогорец. Мачът е от 19.00 часа и може да го следите в сайта ни. 

Мачът в Разград

В първия двубой Левски надигра Лудогорец и заслужено победи в Разград с 3:2. Поне за мен беше изненадващо, но те показват наистина сериозен напредък и вървят в правилната посока. В срещата реванш на стадион "Георги Аспарухов" мисля, че шампионите няма да позволят да бъдат надиграни в два поредни мача срещу един противник. Трите гола, които момчетата на Станимир Стоилов реализираха в първия мач, със сигурност ще окажат тежест, а и публиката е зад отбора. Левски има всички предпоставки да се класира, но Лудогорец не бива да бъде подценяван. 

Реваншът 

Шампионите трябва да внимават да не допуснат гол. Сигурен съм, че ще успеят да вкарат, но трябва да внимават в защита. В Левски също за това трябва да бъдат внимателни. Тях резултат 0:0 или минимални загуба с 0:1 и 1:2 им върши работа. Ако Лудогорец поведе в резултата, това ще вкара напрежение в редиците на „сините“. В този мач няма да видим толкова много голови положения, колкото в първата среща. Напрежението в този двубой ще е много по-голямо. Не бих казал, че има фаворит, особено на „Георги Аспарухов“. Откакто Мъри Стоилов се завърна в Левски, никой не е фаворит срещу „сините“. В първата среща такъв беше Лудогорец, но сега вече не е.

Стадионът

Атмосферата на стадион "Георги Аспарухов" по никакъв начин няма да повлияе на гостите от Разград. Дори мисля, че ще ги мотивира повече. Не бих казал, че столичани ще бъдат припряни. За всеки един футболист е удоволствие да играе на пълни трибуни. Шампионите ще излязат с титулярните си бранители, но в атака Левски също има качествени футболисти. Познавайки Станимир Стоилов и неговия стил, съм сигурен, че „сините“ ще търсят успеха. Мъри не излиза за равен или минимална загуба и ще се опитат да победят. Схемата 3-5-2 за Левски беше много успешна в сблъсъците с Лудогорец. За първенството загубиха с гол в последната минута, но определено стояха много добре. За Купата с тази тактика победиха. Много е непредвидимо кой ще успее да се класира на финал, но едно е сигурно – Лудогорец не бива да бъде подценяван. 

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки