Марк Христов ще спори за бронз на Европейското по джудо

Българинът не успя да достигне до битката за златния медал в категория до 73 кг

Българинът Марк Христов не успя да достигне до битката за златния медал в категория до 73 кг на Европейското първенство по джудо в София.

Пред публиката в зала "Арена Армеец" Христов влезе пределно мотивиран в полуфиналната схватка срещу Хидаят Хейдаров от Азербайджан, но за съжаление отстъпи след "златна оценка".

В хода на редовните четири минути и двамата действаха предпазливо, но все пак азерът извоюва леко предимство, тъй като издейства две предупреждения за Христов.

Така се наложи победителят от двубоя да бъде решен след "златна оценка", а Хидаят издебна своя миг десет секунди след нейното начало, за да пласира "вадзари", което го изпрати на финала.

За Марк Христов обаче нищо не е загубено, защото по-късно днес той ще излезе в битката за бронза, a схватката ще може да проследите на живо в ефира на БНТ 3. Прякото предаване стартира в 16.00 часа българско време.

Преди загубата си от Хейдаров пък българинът беше записал три поредни победи срещу Виктор Стерпу(Молдова), Бенямин Аксус (Франция) и Рустам Оруджов (Азербайджан).

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки