Сиатъл завърши със загуба първия си сезон в НХЛ

Уинипег Джетс спечели с 4:3 у дома

Сиатъл завърши със загуба първия си сезон в НХЛ

Отборът на Сиатъл Кракън отстъпи с 3:4 при гостуването си на Уинипег Джетс и завърши със загуба първия сезон от съществуването си в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Двубоят в Уинипег бе последният от редовния сезон в НХЛ и се изигра два дни, след като всички останали тимове приключиха с шампионата, тъй като бе отложен от 13 април заради снежна буря в района на канадския град.

Резултатът от срещата бе без особено значение, тъй като отдавна бе ясно, че нито Уинипег, нито Сиатъл ще играят в плейофите, които започват тази нощ. В крайното класиране Уинипег е 11-и в Западната конференция с 89 точки, докато Сиатъл е на предпоследното 15-о място с 60 точки.

Тимът на Кракън бе близо до успеха в срещата, като преди последния период водеше с 3:1 в резултата.

Морган Барън изведе Уинипег напред в резултата в четири минути след началото на мача, но във втората третина гостите отговориха с три безответни гола на Алек Уенбърг, Даниел Шпронг и Райли Шийхан.

Домакините от Уинипег обаче не се предадоха и отговориха с три шайби във вратата на съперника си в последните 20 минути на двубоя. Блейк Уилър намали на 2:3 15 минути преди финалната сирена след асистенция на Пол Щастни. За Щастни това бе точка номер 800 в кариерата му в НХЛ.

Три минути по-късно Доминик Тонито изравни за 3:3, а след още две минути Кайл Конър вкара победния гол за тима на Джетс, който приключи кампанията със серия от четири последователни успеха.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки