Генерала за NOVSPORT: Това в Разград не беше ЦСКА

Лудогорец се разправи с умряло куче, за да заличи отпадането за купата

Генерала за NOVSPORT: Това в Разград не беше ЦСКА

Георги Василев - Генерала, няма нужда от представяне. Достатъчно е да се спомене, че е шампион на България по футбол с три различни отбора Етър, Левски и ЦСКА. Затова и вижте как той коментира пред "НОВСПОРТ" изиграните мачове от футболното ни първенство.

Локомотив София - Царско село 0:0
Този мач завърши закономерно без победител, но гостите от Царско село сякаш искаха повече да спечелят срещата. Може би този отбор, който бе отбелял гол първи, щеше да спечели и срещата, но това не се случи. Локомотив повече мислеше как да се защитава, а не да атакува по-настоятелно. Нападателите в този мач са длъжници. Отборът на Царско село продължава да прави добро впечатление с изявите си. Те може и да изпаднат от елита, но в тима има няколко не лоши изпълнители, които спокойно могат да играят на по-високо ниво.
Локомотив ще се задържи в първа лига, но ако в клуба искат да постигнат нещо по-сериозно през идващия сезон, то ще трябва да се подсилят навсякъде.

Ботев Враца - Пирин Благоевград 0:1
Пирин заслужено спечели във Враца. Голът на Станислав Манолев бе страхотен и заслужава адмирации за него. Вината за това попадение основно е у футболистите на домакините. Вратарят не бе заел много добра позиция и остави топката да мине над него, защитниците също не блокираха и затвориха Манолев, а той имаше възможност да овладее топката и да я нагласи и шутира страхотно, за да вкара този ценен за Пирин гол. Дори и без него Пирин заслужаваше победата повече. Гостите бяха по-активни във Враца. Сега за Ботев остава да търси начин да избегне директно изпадане.

Славия - Черно море 1:1
Равенството е закономерно, но за него трябва да съжаляват повече гостите. Черно море спечели наскоро в София срещу Славия с гол в последните секунди, а сега поведе в резултата. Сердюк отново вкара красив гол, но Славия не се предаде и попадението на Виячки също беше добро. Цялостното представяне на Черно море през сезона е добро и заслужават да опитат да стигнат до третото място в класирането. Сега за варненци остава да решат всичко срещу Левски в директния мач в петък край морето.
Славия не играе за нищо, но пък има възможност да видят изявите и качествата на футболистите, които по-малко влизат в игра.

Лудогорец - ЦСКА София        5:0
ЦСКА катастофира лошо в Разград. Ако търся начин да оправдая тази тяхна загуба, ще отбележа, че имаха много контузени и наказани футболисти. За клуб като ЦСКА обаче е немислимо да отписва, който и да е мач. Това е обида към феновете на този отбор. Това в Разград не беше ЦСКА. В ЦСКА явно повече мислят за финалната среща за купата срещу Левски, отколкото за тези оставащи и доиграващи мачове за първенството. Алън Пардю искаше да освежи тима в Разград, но се получи обратен ефект и Лудогорец се разправи с ЦСКА. Буквално Лудогорец извади нож на умряло куче и се разправи с ЦСКА. Отделно от това домакините искаха да изстрият по-бързо отпадането за купата и двете загуби от Левски с по-добра и силна игра. И за съжаление на червена България ЦСКА се оказа тази жертва, която загуби с пет гола. Лудогорец игра с настроение, желание, хъс за изява. Проблемите в ЦСКА не бива да служат за оправдание, защото този клуб има съвсем друга традиция и история.

Левски - Ботев Пловдив    2:0
Левски спечели с лекота домакинството си на Ботев. Сините решиха всичко преди почивката. Тогава футболистите на Станимир Стоилов диктуваха всичко, което се случваше на терена. Имат в редиците си един отличен Филип Кръстев. Той играе с настроение, има самочувствие и може да направи разликата. В него се вижда тази класа, за която бе купен от Славия от Манчестър Сити.
След почивката Ботев сякаш изравни играта, но това не бе достатъчно. Не виждам и какви претенции толкова могат да имат гостите към съдията, след като те дадоха инициативата на Левски преди почивката, когато домакините можеха да вкарат още голове.

ЦСКА 1948 - Локомотив Пловдив    1:0
Равностоен мач, в който домакините излязоха победители. Ивайло Чочев показва за поред път, че прави разликата в този отбор. Даниел Наумов показва израстване и заслужава поздравления за двете поредни дузпи, които спаси. В Локомотив вкарването на дузпи се превръща в проблем, но там имат и други неща, които трябва да изчистят, ако искат отново да са фактор в първенството.

Берое - Арда    2:2
Домакините от Стара Загора може да съжаляват, че изпуснаха победата, след като водеха в резултата. Берое има отбор, който играе стегнато и дисциплинирано. Там имат проблеми, но те не са от спортно-техническо естество. Петър Хубчев стабилизира нещата в Берое с наличния потенциал, с който разполага.
В Арда също нещата не са изрядни и очаквам при повече стабилност през новия сезон да играят по-силно и постоянно. В Кърджали има няколко млади момчета, които могат да израстнат още повече.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки