ОБЗОР: Виктор Хедман с гол и три асистенции за шампиона в НХЛ (ВИДЕО)

Едмънтън отнесе Лос Анджелис с 6:0, вижте резултатите от плейофите

ОБЗОР: Виктор Хедман с гол и три асистенции за шампиона в НХЛ (ВИДЕО)

Виктор Хедман вкара гол и подаде за още три за Тампа Бей, който постигна успех с 5:3 при гостуването си на Торонто във втората среща от плейофите в Източната конференция на НХЛ.

За Хедман това беше първи мач в плейофите с четири точки за личния му актив, а Тампа Бей изравни серията на 1-1 победи.

Никита Кучеров добави гол и две подавания, а Брейдън Пойнт, Кори Пери и Брендън Хагел също се отличиха с точни попадения за шампиона от последните два сезона в НХЛ.

Андрей Василевски спаси 31 удара на вратата, а тимът му поведе с 5:1 в 5:38 минута на третия период.

Мич Марнър се отличи с гол и пас за Торонто, Майкъл Бънтинг и Александър Керфут също добавиха по едно попадение, а Остън Матюс подаде два пъти точно.

Каролина взе и втората среща с Бостън на Изток, побеждавайки го с 5:2 у дома си. Себастиан Ахо и Нино Нийдеррайтер вкараха по два гола всеки, което помогна да бъде преодоляна и ранната загуба на вратаря Анти Раанта заради травма.

Йеспер Фаст наниза петото попадение, а вратарят-новобранец Пьотър Кочетков спаси 30 удара, след като влезе на мястото на Раанта, който беше ударен от Дейвид Пастарнак. Патрис Бержерон пък наниза и двата гола за Бостън.

Минесота Уайлд изравни серията на 1-1 победи със Сейнт Луис, като Кирил Капризов реализира хеттрик. Йоел Ериксон Ек добави два гола. Едно от попаденията на Капризов и това на Фредерик Годро бяха при числено превъзходство, а в началото на втория период Минесота поведе с 4:0.

Сейнт Луис трябваше да се разделят със защитника Роберт Бортуцо, който се контузи, но малко след това Джордан Киру и Владимир Тарасенко намалиха на 2:4 в началото на третата част. В следващите минути Капризов вкара нови два гола и оформи крайния резултат.

Едмънтън разгроми с 6:0 Лос Анджелис и също изравни серията на Запад. Майк Смит направи перфектна вечер на вратата на канадския отбор спасявайки 30 удара. Ивандър Кейн вкара два гола за успеха, Райън Маклауд, Йесе Пюлюярви, Дарнъл Нърс и Леон Драйсайтъл също се разписаха.
Смит, който направи фатална грешка в първия мач от серията и подари победата на Кинг с 4:3, днес регистрира пета суха мрежа в плейофите.

РЕЗУЛТАТИ ОТ НХЛ, ПЛЕЙОФИ – ПЪРВИ КРЪГ:

Източна конференция, първи кръг:

Торонто – Тампа Бей                    3:5
*Резултатът в серията е 1-1 победи

Каролина – Бостън                    5:2
*Каролина води в серията с 2-0 победи

Западна конференция, първи кръг:

Минесота – Сейнт Луис                    6:2
*резултатът в серията е равен 1-1 победи

Eдмънтън – Лос Анджелис                    6:0
*резултатът в серията е равен 1-1 победи

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки