Барса с инфарктен успех срещу Бетис след фамозен гол на Алба от воле (ВИДЕО)

Каталунците стигнаха до успех с 2:1

Барса с инфарктен успех срещу Бетис след фамозен гол на Алба от воле (ВИДЕО)

Барселона победи с 2:1 Бетис като гост в мач от 35-ия кръг в Ла Лига и удари сериозно по мечтите на домакините за Шампионска лига. Резервата Ансу Фати даде аванс на каталунците в 76-ата минута, но Марк Бартра изравни три минути по-късно. Жорди Алаба донесе трите точки за тима на Шави секунди преди последния съдийски сигнал.

Двубоят започна с атаки и към двете врати и още в 7-ата минута Хуанми изпревари Дани Алвеш в наказателното поле на Барса, но ударът му не намери мрежата зад Нето. Късметът покри домакините в 12-ата минута, когота Усман Дембеле показа най-доброто от своята скорост на десния фланг и пусна остро центриране в наказателното поле. Вратарят Клаудио Браво плонжира и изби топката, която рикошира в Пецела и като по чудо не се озова в мрежата на Бетис.

В 17-ата минута тимът от Севиля трябваше да прави принудителна смяна. Ветеранът на вратата Браво напусна контузен, а неговото място зае Руи Силва. Резервата бе тестван две минути след влизането си в игра. Араухо отправи истински снаряд с глава, който бе отклонен от Силва в напречната греда.

Домакините също нацелиха гредата в 27-ата минута, когато Каналес задържа топката в наказателното поле и върна към Гуидо Родригес, който без забавяне шутира по земя, но топката срещна дясния стълб на вратата на Нето. Шест минути по-късно Руи Силва имаше нова блестяща изява, избивайки удар на Мемфис Депай.

В 54-ата минута Дембеле надбяга отбраната на Бетис, но ударът му се спря във външната страна на мрежата на Руи Силва. Атаките следваха една след друга и в 62-ата минута Хуанми бе изведен зад каталунската защита, но Араухо възстанови позицията си и му изби топката преди да нанесе удар. Бърза атака в 64-ата минута на Алекс Морено отляво завърши с превъзходно центриране към Хуанми, който шутира незабавно, но Нето показа класа и спаси. Четири минути след това отново Хуанми не успя да преодолее стража на Барса.

Резервата в този мач Обамеянг пропусна да вкара в 71-ата минута, а в следващата атака Феран се озова на върха на атаката, но бе спрян от отличния Руи Силва.

В 76-ата минута обаче Руи Силва най-сетне се предаде. Току-що влезлият в игра Ансу Фати овладя елегантно топката на границата на наказателното поле и я промуши между защитниците пред него, за да изненада стража на Бетис - 0:1.

Радостта на гостите обаче бе кратка. Три минути след това централният защитник Марк Бартра засече с глава центриране на Набил Фекир от фаул за 1:1.

В последните секунди с фамозно воле Жорди Алба донесе трите точки на гостите. 

Клоп: Аталанта продължава заслужено

Вижте какво каза треньорът на Ливърпул

Треньорът на Милан: Рома показа повече качества

Вижте какво каза Стефано Пиоли

Треньорът на Рома: Победихме Милан с динамика, интелект и тактика

Вижте какво каза Даниеле Де Роси

ОБЗОР: Отново Леверкузен срещу Рома в полуфиналите на ЛЕ (ВИДЕО)

„Аспирините“ с нов рекорд - 44 мача без загуба след 1:1 в Лондон

Аталанта изхвърли Ливърпул и пренаписа историята си (ВИДЕО)

Салах вкара от дузпа единствения гол в Бергамо

Шчесни и Милик на линия за Каляри

Мойс Кийн аут за мача от Серия А

Фиорентина с една крачка по-близо до Атина (ВИДЕО)

120 минутна драма на "Артемио Франки"

Астън Вила на полуфинал след драма с дузпи (ВИДЕО)

Сълзи във Франция след силна игра и пирова победа на Лил

Валверде: Ман Сити играе по-добър футбол от нас, но ние сме Реал

„Те мислеха, че сме мъртви, но ние победихме“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки