Тотнъм разби Арсенал с 3:0 и запази шансове за ШЛ (ВИДЕО)

Два гола на Хари Кейн и глупав червен картон на Холдинг съсипаха Артилеристите

Тотнъм разби Арсенал с 3:0 и запази шансове за ШЛ (ВИДЕО)

Тотнъм разби големия си съперник Арсенал с 3:0 в отложен мач от Висшата лига и по този върна сериозно интригата за място в Топ 4.

Шпорите вече имат 65 точки, докато Артилеристите са с 66 при два оставащи кръга до края на кампанията. Тази неделя Шпорите приемат Бърнли, а в последния кръг гостуват на Норич.

Програмата на Арсенал изглежда по-трудна, тъй като включва гостуване на Нюкасъл в понеделник и след това в края на другата седмица домакинство на Евертън.

Хари Кейн вкара два гола за победителите, които бяха улеснени и от Роб Холдинг, който остави Арсенал с човек по-малко още в 33-ата минута. Хюн Мин Сон също вкара дежурния си гол.

За Шпорите Давинсон Санчес се появи в защита на мястото на контузения Кристиан Ромеро. При Артилеристите нямаше промени, като Букайо Сака, който бе под въпрос, започна, а Еди Нкетиа водеше нападението. Бен Уайт се завърна на пейката.

Още в началото Нкетиа опита да спечели дузпа след едно леко падане в наказателното поле, но му се размина без жълт картон. Последва преса от гостите и удар на Йодегор, който обаче не затрудни особено Лорис.

Малко по-късно се стигна до сблъсък между Кулушевски и Габриел в пеналта на Арсенал, но нарушението бе на нападателя. Последваха по-спокойни минути, без някой от съперниците да рискува сериозно.

Последва доста цинично събаряне на Холдинг срещу Сон, но реферът Пол Тиърни спести картона. Малко по-късно обаче той показа такъв на Бен Дейвис, който съвсем откровено събори откъсващия се Сака.

Така се стигна до 21-ата минута, когато Тотнъм получи дузпа. Кулушевски центрира, а Сон бе избутан във въздуха от Седрик в опита си да стигне до топката. Ситуацията изглеждаше дискусионна, но наказателният удар бе потвърден и Хари Кейн реализира категорично дузпата, за да даде аванс на домакините.

Последва очакван картон за Холдинг, а предимството на Тотнъм при владението на топката бе сериозно. В 33-ата минута Холдинг направи голяма глупост, когато при една ситуация той пак прати Сон на земята, блокирайки корееца с лакът. Реферът веднага извади втори жълт картон на защитника и нещата за Арсенал станаха много трудни. Това бе 13-ият изгонен за тима в първенството от идването на Микел Артета.

А в 37-ата минута и преднината на домакините бе увеличена. След корнер и отклоняване Кейн бе сам на далечната греда и метър разстояние не пропусна да вкара. 2:0 за Тотнъм.

Домакините натиснаха в търсене на ново попадение, но до почивката не успяха да го постигнат, а малко преди паузата Мартинели опасно завъртя топката под гредата, но Лорис се намеси авторитетно.

Скоро след подновяването на играта всичко приключи. Габриел изчисти наполовина една топка в наказателното поле, която стигна до Сон и кореецът с прецизен изстрел я прати в далечния ъгъл, за да направи преднината класическа. Това бе 21-ия гол на нападателя в първенството, както и под №91 за него във ВЛ за Шпорите, като се изравни с Джърмейн Дефо и Роби Кейн. Повече имат само Теди Шерингам – 97 и Хари Кейн – 181.

Последва малко повече владение за Арсенал преди в 59-ата минута Емерсон Роял да успее да стреля опасно, но Рамсдейл някак си съумя да спаси. Малко по-късно вратарят се намеси и след далечен шут на Кейн.

Тотнъм намали темпото и мачът изглежда, че се доиграваше, което даде повече шансове на Арсенал. В 80-ата минута Артилеристите организираха хубава атака и Мартин Йодегор стреля остро, но твърде близо до Лорис, който спаси.

До края нови голове нямаше, а Шпорите спокойно затвориха мача, за да постигнат една страхотна победа, която увеличи значително шансовете им за място в Топ 4.

Тотнъм - Арсенал 3:0

1:0 Кейн 23'-д
2:0 Кейн 37' 

Тотнъм: Лорис, Емерсон, Санчес, Дайър, Дейвис, Хьойберг, Бентанкур, Сесеньон, Кулушевски, Сон, Кейн

Арсенал: Рамсдейл, Тимясу, Холдинг, Габриел, Седрик Соареш, Джака, Елнени, Йодегор, Сака, Нкетиа, Мартинели

Червен картон: Холдинг 34'

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки