София осъмна с плакати срещу Руди (СНИМКИ)

Снимки с надпис „Убиец на спорта“ и „Оставка“ бяха разлепени из столицата

София осъмна с плакати срещу Руди (СНИМКИ)

Недоволството срещу министъра на младежта и спорта Радостин Василев нараства с всеки изминал ден.

След като голяма част от родните федерации публично го изразиха, днес София осъмна с плакати срещу Руди.

На някои от възловите места в столицата се появиха постери със знакова снимка на инсталирания от ИТН министър и надпис „ОСТАВКА“.

Под фотоса пък има друг такъв, но на английски, който гласи „SPORT KILLER“ (б.а. убиец на спорта).

Novsport.com припомня, че още в началото на мандата си министърът на спорта влезе в конфликт с редица федерации и някои от тях останаха без финансиране.

Впоследствие стана ясно, че страната ни за първи път в историята си няма да участва в Световното по вдигане на тежести за младежи.

Биатлонистите вече месеци наред са без заплати, което доведе до оставката на легендата и шеф на централата Екатерина Дафовска.

Абсолютен прецедент е и, че 4 месеца спортните федерации са оставени без финансиране, докато състезания продължават да отпадат от календара.

Вчера от централата по джудо направиха скандални разкрития, след като ден по-рано стана ясно, че ММС отпусна рекордни пари на федерацията по ръгби, чийто шеф е Атанас Зафиров – дългогодишно острие от БСП, известен и като един от най-близките хора до червената лидерка и вицепремиер на държавата в момента Корнелия Нинова.

В настоящето Народно събрание Зафиров е заместник-председател на парламентарната група и председател на комисията по отбрана в парламента. Не може да има друга причина за джентълменското отношение на иначе агресивния министър към точно тази федерация, освен партньорските отношения между четирите управляващи партии.

Все пак ръгбито у нас се развива на аматьорски начала, а практикуващите го клубове са точно 11, според сайта на федерацията. Това дори е под минимума, предвиден в Закона за физическото възпитание и спорта за държавно финансиране.

Исторически ръгбито няма никакъв принос на големи първенства – олимпийски игри, световни и европейски първенства. На всичко отгоре националният ни отбор по ръгби-15 заема 66-ото място в световната ранглиста от 109 държави в нея. Или сме в долната половина на света. Такъв за жени няма, а също така липсват данни за наши участия на ръгби-7. Точно ръгби-7 е олимпийски спорт, който обаче реално не се развива в България. Т.е. няма и половин довод за повишаване на парите за „приятелската“ федерация.

Изводът е, че за временно управляващите спорта всички медали, призови места и олимпийски мечти, не важат. Важното е да имаш коалиционен партньор на ИТН за шеф на федерацията, за да получаваш финансиране, дори рекордно.

Очакваме федерациите масово да започнат да сменят ръководствата си с депутати от управляващите партии, за да се „адаптират“ към промяната – пък дано и те получат финансиране.

Най-забавното е, че дори Кирил Петков се опита да се отърка у тройния бюджет, отпуснат от държавата на Атанас Зафиров. Но уви, нищо не помогна на Просто Киро, който си играе на премиер. Премиерът бе бурно освиркан на националния стадион преди мача на България по ръгби.

Въпреки че пиарите на Радостин Василев по пернишки лековато си пускаха селфита от „Васил Левски“, спортният министър стратегически се скри, чувайки дюдюканията на публиката. Нищо, че специално беше уредил мачът в този апокрифен в България спорт да се играе на „Васил Левски“.

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки