Гуардиола се надява Саутхемптън да бие Ливърпул с 4:0

"Ще бъде добре", каза той

Гуардиола се надява Саутхемптън да бие Ливърпул с 4:0

Хосеп Гуардиола призова на шеговит тон Саутхемптън да "бие Ливърпул с 4:0". Мениджърът на Манчестър Сити изведе отбора си само до равенство 2:2 срещу Уест Хем в неделя и така шампионите вече водят с четири точки на върха пред "червените", които имат мач пасив и той е именно срещу "светците". Ливърпул изостава и със седем попадения в головата разлика.

Запитан дали има послание към Саутхемптън, Гуардиола отговори: "Ще бъде добре, ако бият Ливърпул с 4:0".

При подобен развой, колкото и малко вероятен да бъде той, Сити със сигурност ще спечели шампионската титла кръг преди края на сезона. Ако Ливърпул спечели срещу Саутхемптън, то разликата на върха ще бъде само една точка и всичко ще зависи от последните мачове. Сити приема Астън Вила следващата неделя, а "червените" са домакини на Уулвърхемптън.

"Голямото ни предимство всъщност е това, че ще играем на нашия стадион и всичко зависи от самите нас. Не ни е нужно да гледаме други мачове, освен нашия. Просто трябва да се раздадем и да спечелим мача", продължи Гуардиола, цитиран от Скай Спортс.

"След мача срещу Уест Хем казах на момчетата да не тъжат, защото играха много добре. Не е нещо ненормално битката за титлата да бъде решена в последния ден, тъй като за нея спорят два страхотни отбора. В присъствието на този Ливърпул е невъзможно да станеш шампион четири кръга преди края, а трябва да се бориш до последната секунда.

"Следващата седмица стадионът ни ще бъде пълен и всички заедно трябва да играем до последна капка пот. Имаме шанс да станем шампиони пред нашите фенове и чакам мача с нетърпение".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки