Сензациите в пресата: Три оферти в Славия за Вуцов

Поляци искат вратаря на Арда, Миньор подписва с испанска фирма и още…

Сензациите в пресата: Три оферти в Славия за Вуцов

Сензациите в пресата днес, вторник, 17 май 2022 година:

„Тема спорт“: Поляци искат вратаря на Арда
Титулярният вратар на Арда (Кърджали) Мартин Луков почти сигурно ще напусне клуба през летния трансферен прозорец, въпреки че има договор за още една година. Интерес към него проявяват няколко отбора от чужбина, сред които е и полският гранд Легия (Варшава). Стражът може да се завърне и в Локомотив (Пловдив). Предвид незадоволителните резултати на Арда и засилилите се слухове около напускането на стража на "черно-белите" Лукас Рейдър, преминаване на Луков на "Лаута" няма да е особено голяма изненада. Опция е и предишният му тим Ал Тай от Саудитска Арабия.

„24 часа“: Три оферти в Славия за Светослав Вуцов
Три оферти вече има в “Славия” за вратаря Светослав Вуцов. Всичките са от елитни първенства, включително има и такива от петте най-силни първенства в Европа. Вуцов се наложи като титуляр при “белите” и се смята за изключителен талант. Стигна и до националния отбор, където направи няколко силни мача. Вуцов не е отпаднал и от плановете на нидерландския “Аякс”, един от клубовете, които са Мека за млади футболисти. Грандът от Амстердам, който спечели титлата през уикенда, продаде камерунеца Андре Онана на “Интер”. Мартен Щекеленбург вече е на 39 години и отдавна иска да се откаже. Така с договор са нидерландците Джей Гортер (21 г.), Ремко Пасвеер (38 г., който е и треньор в школата) и полякът Пржемислав Титон (35 г.). Собственост на тима е и хърватинът Доминик Котарски (22 г.), който е под наем в родния си ХИТ (Горица). Това означава, че се търси вратар, а Вуцов пасва идеално на профила на играчите, които се вземат от “Аякс”, за да бъдат развити и след това да им се вземат парите.

„Тема спорт“: Миньор подписва с испанска фирма
Ръководството на Миньор Перник започна сериозна подготовка за идния сезон, като промените при жълто-черните ще бъдат в няколко насоки. “Тема Спорт” разбра, че изпълнителният директор на Миньор Велизар Димитров почти е постигнал споразумение с представителите на испанския концерн за спортна екипировка Joma, която ще замени досегашния партньор на чуковете Hummel. Представителите на марката са спечелили Димитров с предложението за ексклузивна серия за България. По този начин през следващата кампания чуковете ще се радват на екипировка с качеството и визията на Виляреал. Именно това е накарало бившият национал да отхвърли предложения от други три известни фирми, които са сред лидерите на пазара. Наскоро Владимир Манчев бе на посещение именно във Виляреал. В договора, който се очаква да бъде подписан в следващите дни е залегнала и договорка за осигуряване на достатъчна наличност, за да могат феновете на тима да се сдобият с екипировка, като на първия отбор. Това е втората позитивна новина, която излиза от Миньор в рамките на часове. Чуковете планират мащабна селекция, която да вдигне класата на тима и да се преследва промоция в елита през следващия сезон. Перничани вече са договорили бразилски офанзивен халф, като се очаква в най-скоро време той да подпише официален договор. Трябва да започне и изграждането на тренировъчната база в Дивотино, като се планира тя да бъде готова още тази година.

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки