Селекционерът на юношите: Трябваше ни малко късмет

„Ако трябва да правя тактиката отново, нищо не бих коригирал“

Селекционерът на България до 17 г. Йордан Петков изрази задоволство от отбора на България на старта на Евро 2022.

„Лъвчетата“ отстъпиха с 1:3 на защитаващия титлата си Нидерландия, но водеха след половин час игра с 1:0. Бившият централен защитник, който води отбора на родените през 2005-а година, очерта позитивните неща, призна грешките и запази оптимизъм за следващите два мача.

„Доволен съм от отбора, момчетата се постараха! Малко, малко повече доза късмет ни трябваше. В смисъл такъв, че изпуснахме изключително удобна ситуация, за да стане 2:0 за нас и това да ни донесе по-голямо спокойствие. Отборът на Нидерландия е изключително класен. Опитахме да играем футбол, опитахме да пресираме – това бяха нещата, които си говорихме преди мача. На моменти се получи, на моменти – не. Но аз не съжалявам за нищо и ще го кажа на момчетата“, заяви селекционерът на България U17 Йордан Петков.

На полувремето капитанът на отбора Асен Митков получи контузия и отстъпи мястото си на халфа на Шалке 04 Неджиб Хаджъ.

„Смених Асен Митков заради травма. Естествено, той е лидер на отбора, отсъствието му повлия веднага. Но ние затова сме 20 човека. Мисля, че се справихме. Но и умората, през второто полувреме, понеже инициативата беше в Нидерландия, много тичаха момчетата и постепенно отпадахме малко по малко физически. Ако трябва да правя тактиката отново, нищо не бих коригирал, децата се справиха със задачите. Е, не е всичко перфектно, то и няма такъв перфектен отбор в света. В последните минути опитахме да противодействаме, търсехме равенството. Дали ще загубим 1:2 или 1:3, няма значение. Но отборът е съхранен психически и няма да има никакъв проблем“, завърши Петков.

Актуално

13:10 28/06 Димитров - Джонсън 6:4; 2:5 - отказване на Гришо
18:00 27/06 ЦСКА – Сепси 0:4
20:00 26/06 БЪЛГАРИЯ - Бразилия 21:25; 19:25; 22:25

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки