Киелини искал да остане до Мондиал 2022

Защитникът обмисля кариера в САЩ

Киелини искал да остане до Мондиал 2022

Италианският защитник Джорджо Киелини намекна, че най-вероятно ще продължи кариерата си в американската Мейджър лийг сокър след раздялата с Ювентус. 37-годишният футболист разкри, че е готов за ново предизвикателство.

Ювентус направи равенство 2:2 в Лацио в 37-ия кръг на Серия А, а след мача Киелини и Пауло Дибала се сбогуваха с феновете на торинския гранд.

„Дебютът ми беше срещу Месина, когато влязох като смяна на Павел Недвед. Това бе началото на една дълга история, която ме доведе до днешния ден. Напускам с радост и спокойствие, защото решението бе обмислено в последните месеци, а не седмици или дни“, заяви Джорджо Киелини пред телевизия Sky Sport Italia.

„Винаги съм казвал, че искам да напусна, когато все още съм на високо ниво, подхождащо на кариерата ми. Годината беше тежка за Ювентус, но успях да докажа себе си на терена, а това ми даде възможността впоследствие да отстъпя място на по-младите играчи. Време е те да поемат отговорността, да полетят, а аз ще ги подкрепям“, каза още Киелини.

Бранителят има договор с Ювентус до юни 2023 година, но след провала на Италия в квалификациите за Световното първенство в Катар в края на годината, плановете му се промениха.

„Планът ми беше да остана до края на годината и за Мондиала, защото със спечелването на Евро 2020 мислех, че мога да съм част от националния отбор и за Световното първенство. Очевидно сега ще оставя място за други, но за съжаление нещата не се развиха както искахме. Оставям Ювентус и националния тим в добри ръце на талантливи млади футболисти, които вече са готови“, добави Джорджо Киелини.

Той игра 17 минути срещу Лацио, по една за всяка година, прекарана в Ювентус. Киелини не отрече, че обмисля сериозно да заиграе в първенството на САЩ.

„Честно казано все още не знам. Трябва за взема важно решение. Едно подобно предизвикателство те обогатява в културно отношение, така че може бе е време да натрупам такъв опит. Скоро ще взема решение със семейството си“, завърши Джорджо Киелини.

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки