Айнтрахт надви Глазгоу Рейнджърс след дузпи и много драма (ВИДЕО)

Немският тим ще играе в Шампионската лига

Айнтрахт надви Глазгоу Рейнджърс след дузпи и много драма (ВИДЕО)

Айнтрахт Франкфурт спечели Лига Европа, след като надви с 1:1 и 5:4 при дузпите Глазгоу Рейнджърс във финала им на "Рамон Санчес Писхуан" в Севиля.

Двата отбора не чакаха и още от първия съдийски сигнал тръгнаха в атаки към двете врати. В 5-ата минута обаче играта бе спряна, след като Джон Лундстрам влезе опасно срещу Себастиан Роде. Футболистът на Рейнджърс бе вдигнал високо крака си и ритна бившият футболист на Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд в главата. Наложи се намеса на медицинския щаб на "орлите". 

В 11-ата минута Дайчи Камада нахлу в наказателното поле на шотландците, но прекали с финтовете и топката му бе избита от Алън Макгрегър. Кълбото стигна до Джибрил Соу, който стреля от около 20 метра, но 40-годишният вратар на Рейнджърс улови топката без проблем.

След 20 минути игра Макгрегър направи страхотно спасяване при удар на Асгнар Кнауф, който проби между двама в наказателното поле и стреля, но видя как вратарят на Рейнджърс избива топката в ъглов удар. 

В 26-ата минута Джо Арибо стреля мого опасно от дъгата на наказателното поле, но топката мина покрай десния страничен стълб на Кевин Трап, който плонжира и покри ъгъла. След половин час игра Филип Костич стреля по диагонала вдясно от вратата на Макгрегър след страхотна контраатака, но топката профуча покрай гредата.

В 36-ата минута Трап трябваше да спасява с една ръка удар с глава на Лундстрам, дошъл след центриране от пряк свободен удар. Футболистите в синьо продължиха да атакуват и в добавеното време на първата част осъществиха много добра атака отдясно. Джо Арибо пусна пас по земя към границата на наказателното поле, откъдето Райън Джак стреля, но топката мина над напречната греда.  Три минути след подновяването на играта Тута проби през центъра и стреля от близо 30 метра, но топката прелетя покрая десния страничен стълб. Също отдясно мина и изстрел на Лундстрьом две минути по-късно.

В 53-ата минута германците имаха претенции за дузпа за нарушение на Конър голдсън срещу Боре, но въпреки преразглеждането с ВАР, не бе отсъден 11-метров наказателен удар.

Минута по-късно Райън Кент получи топката на страхотна позиция леко вдясно от вратата на Трап, но след паса на Джеймс Тавърниър, юношата на Ливърпул стреля неточно. В 57-ата минута Джибрил Соу върна с глава топката към Тута, който обаче се подхлъзна и топката стигна до Джо Арибо, който нахлу сам в наказателното поле и хладнокръвно преодоля Кевин Трап за 1:0.

При ответната атака германците искаха дузпа за игра с ръка на Кевин Баси в наказателното поле, но съдията Винчич подмина ситуацията.  В 67-ата минута Голдсън се подхлъзна и топката стигна до Камада, който прехвърли вратаря на Рейнджърс, но топката кацна върху мрежата.

Атаките на "орлите" дадоха резултат в 70-ата минута. Тогава защитниците вдясно на Рейнджърс не се справиха добре и Филип костич центрира добре с левия крак. В наказателното поле Рафаел Боре се измъкна от разконцентрираните Голдсън и Баси и отблизо прати топката в мрежата - 1:1. 

След този гол футболистите на Оливер Гласнер продължиха на натискат в търсене на обрата. В 77-ата минута резервата Йенс Петер Хауге стреля неточно, пращайки топката над вратата на Макгрегър.  Пет минути преди края на редовното време Глен Камара изведе Фешън Сакала в наказателното поле, но ударът на футболиста с номер 30 на гърба си прати топката в ръцете на Трап.  В 89-ата минута Костич центрира остро отляво, като топката мина много близо до левия страничен стълб на Макгрегър. 

След по-спокойните последни минути на мача, двата отбора отново вдигнаха оборотите в началото на продълженията. В 94-ата минута Скот Арфилд стреля от над 20 метра, но топката мина над вратата на Трап. При ответната атака Боре проби отдясно и надбягвайки защитника на Рейнджърс, се озова само срещу вратаря, но възвърнали си позиция Баси успя да блокира удара на нападателя на Айнтрахт. 

В 100-ата минута първо хората на Джовани ван Бронкхорст, а след това и тези на Оливер Гласнер има голови положения, но и при двата случая не се стигна до опасност за вратарите.  еднага след началото на второто продължение Борна Баришич стреля много силно отдалеч, но стражът на Айнтрахт внимаваше и спаси. Минута по-късно с неточен удар се отчете и влезлият току-що Айдин Хрустич. Острите атаки и високото темпо на мача продължаваха, въпреки че бяха изминали 110 минути от неговото начало. Двата отбора не се пестяха и атакуваха при всеки следващ шанс.  

В 121-ата минута Тавърниър стреля страховито от пряк свободен удар, но Трап спаси топката, летяща към горния му ляв ъгъл. Това бе и последното действие в продълженията на мача и така срещата трябваше да се реши с дузпи. 

Изпълнители на дузпите за двата отбора:

0:1 Джеймс Тавърниър (Рейнджърс) - вкарва

1:1 Кристофер Ленц (Айнтрахт) - вкарва

1:2 Стивън Дейвис (Рейнджърс) - вкарва

2:2 Айдин Хрустич (Айнтрахт) - вкарва

2:3 Скот Арфилд (Рейнджърс) - вкарва 

3:3 Дайчи Камада (Айнтрахт) - вкарва 

3:3 Аарън Рамзи (Рейнджърс) - пропуска (Трап спасява) 

4:3 Филип Костич (Айнтрахт) - вкарва

4:4 Кемар Рууф (Рейнджърс) - вкарва 

5:4 Рафаел Боре (Айнтрахт) - вкарва 

Разширен репортаж

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки