Кошмарът на "Армията" се отрази: Ботев (Пд) удържа слаб ЦСКА и мечтае за Европа (ВИДЕО)

В срещата имаше три греди

Кошмарът на "Армията" се отрази: Ботев (Пд) удържа слаб ЦСКА и мечтае за Европа (ВИДЕО)

ЦСКА и Ботев (Пловдив) не си вкараха голове на стадион "Българска армия" в предпоследна среща от сезона в Първа лига.

Преди мача беше пълно с ексцесии. Първо гредата на едната врата беше повредена от недоволни фенове, но напрежението се покачи до червени малко преди първия съдийски сигнал. Играчите на ЦСКА не бяха допуснати от ултраси да влязат на стадиона и това наложи да заобиколят и отидат при входа от сектор Б, който принципно се използва от гостуващата агитка и е път за линейките.

През това време те бяха обиждани, замеряни с банани и бутилки от минерална вода. Заради това Йоан Баи, Амос Юга, Брадли Мазику, който е с изтичащ договор, отказаха да играят и не попаднаха в групата на Алън Пардю. Даже съществуваше опасност срещата да не се състои заради малката група играчи, с които разполагаха армейците, но в крайна сметка опасността беше предотвратена.

На терена футболните достойнства не бяха много, като ЦСКА уцели две греди, а гостите една, в самия край на мача. С равенството Ботев си гарантира поне 4-то място в класирането и участие на бараж за Европа, където съперник ще е Берое или ЦСКА 1948. ЦСКА има 57 т. и е бетониран на 2-то място.

ЦСКА започна мача агресивно и Георги Йомов на два пъти в рамките на първите две минути стреля към вратата на Хидайет Ханкич. При втория опит националът уцели напречната греда.

Ботев удържа първоначалния натиск и изравни играта, като двата отбора трудно стигаха до опасни ситуации пред някоя от двете врати до 15-ата минута, когато и гостите показаха зъби.

Тодор Неделев от лявото крило подаде по земя към включилия се на границата на наказателното поле Реда Рабей. Последният отправи силен удар с десния крак, но Евтимов се намеси добре.

В 21-ата минута Кайседо стреля много опасно от пеналта, но малко над вратата. В 29-ата минута Ботев организира светкавична контра, при която бързият Току получи много свободно пространство и се справи с далеч по-тромавия Вион. Той изведе Неделев на чиста позиция, но Евтимов спаси. 

В края на полувремето ЦСКА отне топката и тя стигна до Кайседо. Той потърси долния десен ъгъл, но Ханкич плонжира и изби. След почивката ЦСКА натисна ив 53-ата минута удар на Кайседо бе блокиран от защитник на гостите. Пет минути след това Тодор Неделев стреля от пряк свободен удар диагонално вляво от вратата на Евтимов, но нацели стената.

ЦСКА уцели втора греда, този път чрез Гарсес. Резервата изпревари защитник на гостите и стреля с глава, но топката рикошира в напречната греда на Ханкич. 15 минути преди края на редовното време Ботев стартира бърза контра, като първоначално Турицов отне топката от Емануел Току, но след това Греъм Кери сгреши и топката стигна до Току, който обаче стреля неточно. „Армейците“ отговориха с удар с глава на Карло Мухар след центриране от корнер на Кери.

"Червените" пропуснаха да поведат и в 80-ата минута. Иван Турицов получи подаване, овладя с десния крак и шутира силно, но на сантиметри над напречния стълб. Шест минути по-късно Току уцели дясната греда след самостоятелен пробив и удар с левия крак.

ЦСКА - Ботев 0:0 
 
ЦСКА: 25. Евтимов, 19. Турицов, 4. Кох, 3. Жеферсон, 6. Петров, 15. Вион, 5. Варела, 27. Вилдсхут., 9. Кайседо, 10. Йомов, 24. Мухар
 
Ботев: 13. Ханкич, 3. Па Конате, 4. Генев, 6. Мартенс, 8. Неделев, 10. Току, 11. Бароан, 15. Етоо, 22. Рабеи, 24. Пунчец, 26. Лейн

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки