Започна Конгресът на БФС, на който се разглеждат финансите на централата

В залата присъстват делегати на 432 клуба

Започна Конгресът на БФС, на който се разглеждат финансите на централата

Започна Конгресът на БФС, на който ще бъдат разглеждани въпроси около чисто финансовата структура и състояние на футболната централа. Той стартира в 9:30 часа.

Този път в залата, където са разположени журналистите освен картина има и звук от случващото се на събранието. Преди началото на дневния ред представителите на ФИФА и УЕФА произнесоха кратки речи. 

Преди да започнат работа от БФС решиха да почетат рождениците в залата, както и най-младият и най-старият делегат. 

71 жалби са постъпили към конгреса на БФС, обяви водещият Камен Костадинов. В залата присъстват делегати на 432 клуба. 

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев и президентът на Славия Венцеслав Стефанов са сред делегатите в столичния хотел, където се провежда мероприятието. Вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов също присъства. Собственикът на Локомотив София Иван Василев бе един от първите, които пристигна в хотела. Представителят на ЦСКА 1948 е Добрин Гьонов. В залата присъства и националният селекционер Ясен Петров. 

Борислав Михайлов отбеляза основните моменти в последния период от своето управление. Той акцентира на въведената дигитализация в централата, която облекчава работата на всички при регистрирането на играчите и картотекирането. Крайният резултат от сериозната работа в детско-юношеския футбол е  класирането на юношите до 17 години на Европейското първенство в Израел, което се провежда в момента.

"Промените в нашия футбол се случват след пълното проучване на проблемите и взимане под внимание на мнението на всички заинтересовани страни. Подготвяната стратегия за следващия четиригодишен период е изготвена именно върху тази база и е реализирана от младите и мотивирани хора в екипа на БФС”, заяви още Михайлов.

"Ще чуете всичко това в моя отчет за последния период, както и ще ви предложим за гласуване рамков бюджет за следващия четиригодишен период. БФС влиза в следващите четири години финансово стабилен и е обединен пред предизвикателствата”, каза още Михайлов при приветствието си от трибуната.

Дневният ред включва три точки: 

1. Отчет на ИК на БФС за периода 2018-2022; 

 

2. Програма на БФС за развитието на футбола за мандата 2022-2026; 

3. Проект на бюджет на БФС за периода 2022-2026

Искането за свикване на общо събрание беше отправено още на 24 март, но последва отказ от Търговския регистър за вписването на поканата. БФС обжалва и на 12 април съдът отмени отказа. Същият ден спортният министър Радостин Василев даде срок на централата да приеме своя бюджет до 25 май и заплаши, че в противен случай ще й отнеме лиценза.

С провеждането на Конгреса ще бъде избегната евентуална санкция от министерството.

В последните седмици затихнаха престрелките от битката за БФС. Изборният конгрес на централата бе отменян два пъти заради пандемията, но Димитър Бербатов и неговият екип събраха подписка, с която предизвикаха извънредно общо събрание на 12 октомври миналата година. Тогава Борислав Михайлов спечели, но Бербатов и компания имаха претенции към редовността на гласуването и пуснаха жалби до съда.

Тези жалби пък станаха повод БФС да отмени насроченият за 18 март редовен конгрес, но въпреки това на същата дата Бербатов свика алтернативен конгрес, на който спечели 100% от гласовете на присъствалите 76 клуба и сам се провъзгласи за президент на футбола ни.

Всичко случило се на 18 март бе определено като фарс от настоящото ръководство на БФС, но Бербатов и компания пък го определиха за напълно законно. Сагата все още не е приключила, но в момента битките се водят в съдилищата и се очакват решения. 

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

Съдбоносна среща на "Герена"

Вижте подробности

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки