Коутиньо намалил заплатата си със 70%, за да остане в Астън Вила

Бразилецът получаваше 17 милиона на сезон в Барселона

Коутиньо намалил заплатата си със 70%, за да остане в Астън Вила

Филипе Коутиньо се е съгласил на 70-процентово понижаване на заплатата, за да премине в Астън Вила от Барселона за 17 милиона паунда. 

Неговата заплата от 470 хиляди паунда на седмица в Барселона вече е намалена до около 125 хиляди паунда на седмица в Астън Вила. 

 

Твърди се, че главната причина Коутиньо да се съгласи на подобна оферта е неговото желание за постоянно завръщане във Висшата лига, като добавим и добрите му отношения със Стивън Джерард. 

Джерард сподели, че привличането на Филипе Коутиньо в Астън Вила може да се окаже решаващо за някои от бъдещите трансфери на клуба, като добави: “Играчите задават въпроси. Те искат да знаят с кого ще играят и искат да играят с добри играчи.” 

Джерард оказа силната си подкрепа и вяра към Коутиньо: “След като е тук за постоянно, той той ще покачи играта си с още едно ниво, защото усещането, че знаеш къде ще играеш футбол през следващите години ще му помогне да се установи.Той е играч, който трябва да се чувства желан, той трябва да почувства подкрепа.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки