Три загуби за нашите боксьори на европейското в Ереван

В четвъртък предстоят още два мача с българско участие на първенството в Армения

Българските боксьори допуснаха поражения в трети състезателен ден на европейското първенство за мъже в Ереван, Армения.

Най-драматично се разви срещата на Радослав Росенов при 60-килограмовите. 18-годишният русенец дебютира на форума с много оспорван мач срещу Вилиам Танко. Словакът стигна до успех в равностоен мач, който бе решен в последния рунд.

Носителят на Купа „Странджа“ и европейски шампион при 22-годишните отстъпи с 0:5 гласа. След първите два рунда съдийските карти бяха равни. В решителната трета част Росенов се хвърли за победата, като двамата си размениха сериозни попадения. Съдиите обаче прецениха, че по-точните са били тези на Танко и го посочиха за победител.

Аут от европейското са и други двама български боксьори. В категория до 75 килограма Рами Киуан отстъпи с 0:5 съдийски гласа на ирландеца Габриел Досън. По сходен начин се разви и срещата на Кристиян Димитров в категория до 86 килограма, който загуби със същия резултат от представителя на домакините Рафаел Oванисян.

В четвъртък предстоят още два мача с българско участие. Красимир Джуров (63,5 кг) ще открие участието си с двубой срещу Амад Щиви (Израел). На ринга ще се качи и бронзовият медалист от световното първенство през 2019-а Радослав Панталеев. В категория до 92 килограма националът ни ще срещне състезаващият се за Испания кубинец Емануел Рейес.

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки