Зума с мрачна прогноза пред NOVSPORT

Вижте какво каза той:

Христо Бонев - Зума, е легендарен футболист на Локомотив (Пд). Избиран е за играч номер 1 на Пловдив за ХХ век, три пъти е ставал най-добър футболист на България. От 1996 до 1998 г. е начело и на националния ни отбор по футбол, като го класира за световното първенство по футбол през 1998 г. във Франция. Почетен президент на Локомотив (Пд). Ето как Зума коментира ситуацията в националния тим на България пред NOVSPORT.

Ясен Петров

Селекционерът Ясен Петров направи всичко, за да може България да постигне добри резултати в тези мачове, в които той беше начело. Ясен няма никаква вина за тези резултати и този провал, който стана. Той даде възможност на много млади играчи да опитат късмета си в националния отбор. Няма по-добри футболисти в момента, които да бъдат извикани и да играят за представителния тим на България. За съжаление това е действителността на нашия футбол. Въпросът, който трябва да си зададат всички ръководители на родния футбол е, какво щеше да е, ако играят повече наши момчета в родните клубове. Трябва да обръщаме внимание на школите. Когато няма резултат, всеки един ръководител започва да търси играчи от чужбина. Има легионери, които наистина правят впечатление по българските терени, но има и други, които само спират развитието на футбола ни.

Гонзо

Дано сега Георги Иванов успее за този кратък период да промени психиката на тези момчета и да им вдъхне увереност. На Гонзо не му препоръчвам да поеме националния отбор за постоянно в този момент. Името му, което е изградил през годините, заслужава нещо по-добро.

Бъдещето

Нужно е да се направят коренни промени и след като минат тези две срещи за Лигата на нациите с Гибралтар и Грузия, да се съберат всички и да решат по какъв път да се продължи. По-добре да има нулеви години, но след това да дойдат резултатите. Не може да облечеш фланелката с герба на гърдите и да не ти трепне нещо отвътре. Грузинците ни победиха категорично, но не са направили нещо изключително срещу нас. Просто ние играхме безобразно слабо. Нашите играчи показаха, че не се вълнуват, те не се трогнаха от това, което стана на терена. Това е най-големият ужас.

Новият селекционер

Не мога да кажа кой трябва да е селекционел на България сега. Това го решават хората, които ръководят БФС. Димитър Димитров е опитен треньор, Николай Киров също показа с работата си, че е кадърен човек. Но който и да поеме представителния тим на България, скоро време няма да видим желания ефект.

Още от Коментари

В три поредни мача българският тим бе ощетен от съдиите

"Червените" имат всички шансове да отстранят Сейнт Патрикс

Той ще наруши Закона за спорта, ако организира алтернативно футболно първенство

"Сините" имат уникалния шанс за голям пробив в Европа

„Много е хубаво, че повече българи започват като титуляри напоследък“

Мъри Стоилов полека се доближава в митологията на клуба до Гунди

На "Българска армия" имат още много работа

ПАОК не е отбор от най-висока класа, смята натурализираният сърбин

Публиката ще помогне много на стадион "Георги Аспарухов"

Актуално

21:00 11/08 ЛЕВСКИ - ХАМРУН 2:5 след дузпи
21:45 11/08 СЕЙНТ ПАТРИКС - ЦСКА 0:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки