Левски приема ПАОК на "Герена", без гостуващи фенове на двата мача

Вижте подробности

Левски приема ПАОК на "Герена", без гостуващи фенове на двата мача

Левски ще приеме ПАОК на стадион „Георги Аспарухов“, като и на двата мача от Лигата на Конференциите с гръцкия гранд няма да има гостуващи фенове, разбра „Тема Спорт“.

Сините и колегите им от Гърция са намерили начин хем да изтърпят наказанията си, наложени от УЕФА, хем да се презастраховат от рецидиви, до които би могло да се стигне при наличието на гостуваща агитка.

Както е известно, Левски е задължен да затвори един сектор за домакинството на ПАОК. Причината е наказание, наложено след един от последните мачове на отбора в Европа. През 2019 година столичани трябваше да играят без публика две домакинства – срещу Ружомберок (2:0) и АЕК (Ларнака) (0:4), заради ексцесии в предходния сезон, когато тимът отпадна безславно от лихтенщайнския  Вадуц.

Тогава УЕФА наказа сините за две срещи без публика, но при визитата на Ружомберок делегатът на УЕФА описа, че феновете на Левски са разпънали знаме, което не отговаря на протоколите на европейската централа, след което тя задължи столичния клуб в следващото домакинство да затвори цяла трибуна, който е не по-малък от 3000 човека. Срещу ПАОК това ще бъде именно сектор Г. Така Левски ще напълни „Герена“ със свои фенове, като на трибуните ще има между 12 500 и 15 000 сини фенове.

Грандът от Гърция също има наложено наказание от УЕФА. Отборът на ексцентричния бизнесмен Иван Савидис ще бъде без фенове при гостуването в София, тъй като беше санкциониран с лишаване от привърженици за следващото гостуване заради ексцесии по време на мача с Марсилия от 1/4-финалите в Лигата на конференциите. Отделно от това от гръцкия клуб се притесняват от рецидиви на техните фенове. Затова двата клуба са стигнали до споразумение по време на двубоите помежду им от Лигата на Конференциите да няма гостуващи агитки.

„На този етап УЕФА е определила стадион „“Георги Аспарухов“, няма да играем на Националния стадион“, уточни Стоилов след контролата със Септември Сф, завършила 1:1.

След първата контрола от лятната подготовка мажоритарният собственик на сините Наско Сираков също говори за предстоящите битки с гръцкия гранд.

„Моят любим отбор в Гърция е ПАОК. Щастлив съм, че ще играем именно срещу тях. Наблюдавам ги, следя развитието на отбора от доста време. Последните 5-6 години ПАОК е неизменно в борбата за титлата в Гърция и я спечели. Отборът направи запомнящи се мачове в Европа. Според мен това бе възможно най-тежкият противник за Левски на този етап от турнира. Със сигурност и на ПАОК няма да им е лесно срещу нас. Уважаваме всеки един противник, но уважаваме и себе си. Ние ще направим всичко възможно да продължим напред. Дали ще успеем да го направим и отстраним ПАОК от турнира, това вече ще разберем след реванша в Солун.

Ние играем 8-9 месеца в Европа след завръщането на Станимир Стоилов. При всички положения има още какво да израства Левски. Но от друга страна ще видим докъде сме стигнали. Мъри го каза най-добре, че ще е футболно чудо, ако отстраним ПАОК, но пък във футбола често се случват и чудеса“, заяви Сираков.

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки