Емил Димитров каза пред NOVSPORT какво заслужава червена България

Ако не беше Ганчев, ЦСКА нямаше да го има

Емил Димитров е бивш акционер в ЦСКА. Заедно с Христо Стоичков направиха и футболна школа в Етрополе. Бизнесменът на крие пристрастията си към червените и следи всичко, свързано с клуба. Ето какво каза той пред NOVSPORT.

Новият стадион

Надявам се най-сетне този проект да се осъществи и ЦСКА да има нов стадион на сегашния "Българска армия". Червена България заслужава да има нов стадион на мястото на досегашния. Проектът, който представиха на пресконференцията, е прекрасен. Стадионът трябва да е натоварен целогодишно, а не да се използва в по-малко от 30 дни, когато на него се провеждат домакинствата на първия отбор. Надявам се, че обявените средства в рамките на 80-90 милиона лева да бъдат достатъчни за построяването на нов стадион. Но в Майнц и в Будапеща стадионите работят на пълни обороти, защо и това да не стане факт и в София.

Капацитетът

За какво ни е по-голям капацитет на стадиона? На колко мача в годината идват повече от 15 000 привърженици на ЦСКА. Ако гостува Барселона, Реал, Милан, тогава ще се търси за повече хора. Феновете колко голям стадион искат да има? За 30-40 места ли? За огромно съжаление последните години на стадиона идват по 1000-2000 хиляди души. Няма бизнес организация, която при средно 1500 човека на мач да ти прави големи стадиони, които да стоят празни. И стадиончето „Моци“, на което вече дори от кумова срама преместиха националния отбор, е с капацитет около 10 000 места. Това е действителността. И никоя западна компания не се трогва от нашите мечти, че в някакво неопределено бъдеще феновете ще се завърнат масово по стадионите у нас. Повече от 15 000 седящи места не ни трябват на „Армията“.

Гриша Ганчев

Ако не беше той, то ЦСКА вече нямаше да го има. Той дава парите за издръжката на клуба, той определя правилата и политиката. Истина е, че през пролетта ЦСКА не беше на ниво. И за всички стана ясно, че в ЦСКА има футболисти, които не са за този отбор. Дано и всички в клуба са отчели грешките, които се допускаха последните години, за да не се повтарят те отново.
Данаил Ганчев от няколко години вече взима дейно участие в оперативното управление и е логично с напредване на времето да получава все повече отговорности. Не мисля, че е от толкова голямо значение структурата на ръководенето на клуба, а по-скоро посоката, в която ЦСКА се развива.

Треньорът

Надявам се да се даде възможност за работа на спокойствие на Саша Илич. Той е младо момче, перспективно. Дано да го оставят да си избира футболистите и да получи картбланш, в който да изгради силен отбор.
В Сърбия Саша Илич с отбор от млади местни момчета стана трети. Разликата с първите два отбора Цървена звезда и Партизан не е била голяма. А това показва, че има капацитет да ръководи ЦСКА. Колко ще успее у нас, ще разберем съвсем скоро. За нас е добре, че състезателната му кариера е свързана с Партизан, който е балкански гран. Така този треньор е абсолютно наясно с манталитета и изискванията да си в такъв клуб. Рано е да се дават оценки, още повече в мачове от подготовката.

Феновете

Привържениците на ЦСКА са над един милион души в цялата страна, а и извън нея. Има няколко групички, които постояно вдигат шум и създават напрежение, за да им се обръща повече внимание. Нито един от привържениците не е доволен от второто място и особено от загубата във финала срещу Левски. Нека обаче не се забравя, че без това ръководство ЦСКА просто нямаше да го има. Именно това ръководство спаси клуба, независимо дали е лошо или хубаво неговото управление.

Стоичков

Той си има достатъчно работа и е много далеч оттук. Ицо винаги може да помогне с някой съвет. Не мисля, че му трябва да се връща отново в нашата футболна джунгла.

Още от Коментари

В три поредни мача българският тим бе ощетен от съдиите

"Червените" имат всички шансове да отстранят Сейнт Патрикс

Той ще наруши Закона за спорта, ако организира алтернативно футболно първенство

"Сините" имат уникалния шанс за голям пробив в Европа

„Много е хубаво, че повече българи започват като титуляри напоследък“

Мъри Стоилов полека се доближава в митологията на клуба до Гунди

На "Българска армия" имат още много работа

ПАОК не е отбор от най-висока класа, смята натурализираният сърбин

Публиката ще помогне много на стадион "Георги Аспарухов"

Актуално

21:00 11/08 ЛЕВСКИ - ХАМРУН 2:5 след дузпи
21:45 11/08 СЕЙНТ ПАТРИКС - ЦСКА 0:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки