Рекордьор в Левски: Ще запишем нова синя приказка

Стефан Аладжов разкри пред NOVSPORT какво е нужно на сините, за да отстранят ПАОК

Рекордьор в Левски: Ще запишем нова синя приказка

Стефан Аладжов е легендарен български футболист. За Левски играе общо 14 сезона от 1967 г. до 1981 г. Рекордьор по изиграни мачове за клуба в  "А" група. Футболист №1 на България за 1970 г. С националния отбор на България участва на две световни първенства Мексико 1970 и Германия 1974 г. За Левски има в "А" група 368 мача и 4 гола. Общо с екипа на Левски има 469 мача и 9 гола (за първенството – 368, купата на страната – 65 и европейските турнири – 40: 9 за КЕШ, 12 за КНК, и 19 за купата на УЕФА), 80 приятелски международни мача и над 70 други мача. Петкратен шампион с Левски. Ето какво каза специално за NOVSPORT.

Селекцията

На Левски е нужен типичен централен нападател. Той трябва да е конкуренция на Билал Бари. Ивелин Попов е добър футболист, но той не е типичен централен нападател, който да е тип таран. А и сега е контузен. Дано по-бързо се възстанови. Разбира се, на всеки може да се случи и никой не е застрахован от травми, но трябва да има конкуренция на поста нападател в Левски. Треньорътни Станимир Стоилов смени цялата защита, намирайки наистина добри футболисти. И все пак трябва да има повече конкуренция на всички линии. В защита има доста пропуски, ако противникът е по-класен, ще се възползва от тези грешки. Такива имаше и в контролата със Септември, и в тази с Академия Пандев.  Нещо подобно се видя и срещу Локомотив (София). Дано това да е временна ситуация, но тези хора, когато идват в Левски, трябва да знаят в кой отбора са. Не може с лекота да се допускат нападатели да излизат сами срещу вратаря и по случайност да не вкарват. В края на първенството играха наистина много силно.

Публиката

Станимир Стоилов е този, който върна публиката на стадиона. Хората започнаха да се връщат и идват на Герена основно заради него. Сега е важно футболистите да се стегнат и да надградят, защото публиката на „сините“ не прощава. За да се задържат феновете на стадиона, трябва да се показват добри игри и победи. При повече постоянство, повече добри игри, ще има и повече хора на стадиона. Ще има и загуби, но може без тях, но публиката, хората по-трибуните ще простят загуба, но не и слаба игра и представяне.

Проблемите

Все още има куп проблеми, които трябва да се решават в Левски. Отборът е сравнително млад, има време за нужния синхрон и сработване. Защитниците са едно звено и всеки трябва да подсигурява другия. Може после да му се скара, защо така е застанал и т.н. Но в средата на защита се намират много пролуки. Последният трябва да подсигурява, но съм сигурен, че Мъри им ги е казал тези неща и до началото на първенството ще са ги преодолели.

ПАОК

Това е много сериозен отбор и е неизменно в битката за титлата. Взимат добри футболисти, а ние играем трудно по традиция с гръцки клубове.
Вярвам, че ще успеем да ги изхвърлим от европейските турнири. Стоилов показа, че не се задоволява с малкото. Освен това тези мачове ги обича много, а и там е тръпката. В Европа са на друго ниво срещите. Стискам палци и мисля, че ще запишем „Синя приказка 2″. Треньорът вдигна много високо летвата и даде висок старт. Би трябвало да се случи, а и публиката очаква подвизи в европейските клубни турнири

Треньорът

Левски има взискателен треньор, който иска максимума от футболистите си. Той се е доказал и в други страни, не само в България. Нормално да е краен понякога, след като отзад има сериозни пролуки.
Като дойдеш в Левски трябва да надскачаш себе си. Аз съм на мнение, че дойдеш ли на „Георги Аспарухов“, след това трябва да играеш задължително в националния отбор или в гарнитурите на страната, която представляваш.

 

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

Илиан Илиев: Очаквам Черно море да остане в тройката

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки