Росен Кирилов за NOVSPORT: Във Враца не се говори за изпадане

Треньорът на Ботев си пожелава по-интересно и интригуващо първенство

Росен Кирилов за NOVSPORT: Във Враца не се говори за изпадане

След седмица Росен Кирилов ще дебютира като старши треньор на Ботев Враца в новото футболно първенство. Пред NOVSPORT той говори за целите пред тима и очакванията си.

- Лесно ли се съгласихте да застанете начело на Ботев (Враца)?

- Във Враца има отбор с традиции. Този град има футболни традиции, тук са израстнали куп имените футболисти, феновете са всеотдайни. Затова и реших да приема дова предложение. Имах и разговори с ръководството на клуба. Увериха ме, че целите ще са високи и затова реших  да поема това предизвикателство.

- Доволен ли сте от работата  в подготовката?

- Виждам старание и желание у футболистите. Това, което тренираме, в голяма степен ги виждам по време на тези мачове. Не всичко е прекрасно. Не се заблуждавам, че нещата са перфектни при нас. Показваме добри игри и се надявам за първите двубои от първенството да сме още по-окомплектовани, по-добри и подготвени. Иска ми се да приключим по-бързо с играчите на проби, за да се концентрираме и да започнем, както трябва сезона.

- Какво ви предстои до началото на сезона?

- Има да свършим още много неща. В тима има много нови момчета, които още свикват с изискванията. Чужденците тепърва ще се аклиматизират, а голяма част от тях не говорят дори английски. С тях комуникацията е трудна. Много неща има да подобряваме и да надграждаме. Започнахме със защитата, защото това е основата. Там вече виждам прогрес и отборът се защитава добре. Сега ще започнем да акцентираме в останалите зони и фази на играта. Искам отборът да атакува и да градим хубави нападения. В това отношение тепърва започваме и ни чака много работа.

- С колко футболисти искате да работите?

- Групата ще бъде редуцирана до 20 футболиста. Сега са повече, а предполагам, че ще дойдат още няколко момчета на проби. Имаме и няколко юноши. В крайна сметка обаче ще изберем около 20 полеви състезатели, за да имаме горе-долу по двама равностойни играчи на пост, за да могат да се конкурират и да имаме необходимата ширина.

- В тима има и куп чужденци?

- Повечето по-класни български футболисти вече са ангажирани и имат договори с определени отбори. Трудно се намират наши момчета, които да имат нивото за силно представяне в родния елит. Това ни принуждава да търсим чужденци, които нямат големи финансови изисквания, но имат прилично ниво за българската Първа лига.

- Какъв Ботев да очакваме през новия сезон?

- Отбор, който играе агресивно и атакуващо. Да контролираме топката, да играем бързо в атака и да се противопоставим и на най-добрите тимове в елита.

- Последните два сезона Ботев играе бараж. Сега пак ли това ще е целта?
– Аз съм забранил да се коментира, мисли, говори за изпадане. Целта е Ботев да се стабилизира и да заеме достойно място, което е далеч от дъното на класирането. Гледаме по-нагоре към местата, които ще ни дадат нужното спокойствие, за да играем по-красив и радващ феновете на отбора футбол.

- Ще се отрази ли напускането на Юлиян Ненов?

- Той остави една огромна дупка със заминаването си в Черна гора в тима на Сутиеска. Ние взехме чуждестранни футболисти на тази позиция и се надявам да го заместят достойно. Положително беше, че успяхме да върнем отново в Ботев Враца Даниел Генов, който е опитен играч. Той направи много силни сезони във Враца и е нужен на отбора.

- Какво първенство да очакваме?

– Нека този шампионат да бъде по-равностоен и интересен. Надявам се да има и по-голяма интрига, както при разпределянето на челните места, където ще е борбата между първите пет-шест отбора. Така ще е и във втората половина, където силите ще са по-изравнени. Аз се надявам ние да сме над втората половина и да успеем да изградим отбор, който да може да се конкурира с всеки един.

Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки