Ще помрачи ли Черно море завръщането на Локо (Сф) в собствения му дом?

"Моряците" влизат като фаворити в мача

Ще помрачи ли Черно море завръщането на Локо (Сф) в собствения му дом?

Локо (Сф) – Черно море безспорно е един от най-любопитните сблъсъци на старта на българското футболно първенство. Мачът ще бъде по-специален и емоционален за домакините и техните фенове. Причината е, че „червено-черните“ ще играят мач от елита на своя стадион в „Надежда“ за пръв път от май 2015 година. Тогава отборът изпадна заради отнет по финансови причини лиценз и се завърна сред най-добрите миналото лято. Локо, обаче беше принуден да играе домакинските си мачове на Националния стадион „Васил Левски“. Сега ситуацията е друга – ударно се изгражда необходимото осветление и очакванията са в края на юли и стадион „Локомотив“ да отговаря на изискванията на БФС. До тогава домакините получиха разрешение от БФС да играят домакинските си мачове в светлата част от деня.

Този мач ще бъде дебютен за новия треньор на Локо (Сф) Станислав Генчев, който за последно бе начело на Лудогорец. В състава има доста промени, като основната загуба е напускането на Октавио в посока ЦСКА 1948. Бразилецът буквално „носеше на гърба си“ отбора през миналия сезон и неговото заместване изглежда сложна задача. Напуснаха и двамата централни защитници Пламен Крачунов и Георгиос Кацикас. Все пак в „Надежда“ не стояха със скръстени ръце по време на почивката между двата сезона. В отбора пристигна опитният Димо Бакалов, „червено-черната“ фланелка облякоха бразилците Алън Диас и Франка, за които предварителните очаквания са големи. С Локо подписа и бившият футболист на Левски и Арда Ивайло Найденов. Очаква се развитие по още входящи трансфери, като най-актуалното име е на бившия национал Антонио Вутов.

Що се отнася до Черно море, то емблематичният за клуба Илиан Илиев за поредна година ще трябва да гради почти нов отбор. В сравнение с преди 1 година в състава на „моряците“ вече не са Леандро Андраде, Родриго Енрике, Зе Гомеш, Пабло Алварес, Владко Дробаров, Родриго Вилела. Все футболисти, които притежават безспорни качества, за да играят в един от водещите отбори в българското първенство. Освен това Илиан не може да използва и голмайсторът на отбора през миналия сезон Евгени Сердюк заради получената от украинеца контузия в една от предсезонните контроли. Все още не е на линия и капитанът Даниел Димов.

За сметка на това на „Тича“ пристигна поредната порция чужденци, за които няма никакво съмнение, че са „хванали окото“ на Илиан Илиев. Големите надежди на „моряците“ се възлагат на привлечения преди няколко дни национал на Гвинея Бисау с португалски паспорт Мади Куета. Юношата на Порто идва с впечатляваща визитка, а справка в авторитетния Transfermarkt сочи, че преди 2 години цената му е била 850 000 евро. Заедно с Мади Куета в Черно море ще играе и сънародникът му Мимито Баи. Другите нови попълнения са босненецът с хърватски паспорт Петер Босанчич, Матеус Клементе от Португалия и бразилецът от юношеския отбор на Сантос Алекс Фернандес. На линия е „старото куче“ Матиас Курьор, влязъл завинаги в митологията на клуба с победния си гол на финала за Купата на България срещу Левски през 2015 година.

Черно море влиза като фаворит на букмейкърите в мача. 
INBET оценява победата на „моряците“ в „Надежда“ с коефициент 2,27. Равенството се котира при 3,42, а ставката за „единица“ е 3,37. INBET дава възможност на феновете също така да прогнозират броя голове в предстоящия мач. Коефициентът за „над 2,5“ е 2,62, а този за „под 2,5“ – 1,54.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки