Кабаков: ВАР ни дава сигурност на терена

Вижте мнението на рефера

Кабаков: ВАР ни дава сигурност на терена

Международният ни съдия Георги Кабаков сподели пред медиите вижданията си за наложената вече и у нас система ВАР по време на предсезонния семинар на съдиите.  Според него тя дава много сигурност на съдиите, но никой не бива да очаква, че грешки няма да има.

"Няма съдия, който излиза на терена, за да направи грешка и да създаде скандал. Много сложен процес е. Поставени сме под сериозен психо-физически стрес.  Вярвам, че аз и колегите ми сме готови във всяко отношение и се надявам да го покажем в първенството, което започва съвсем скоро. Нямам притеснения, макар че съм наясно, че ще има грешки и през този сезон. Важно е обаче те да не са скандални.
 
Всички си спомняме моментът, в който се заговори за ВАР и как футболната общественост гледаше към това решение с песимизъм. Благодарение на БФС, на работата на ВАР екипа, ние сме благодарни, че имаме възможност да работим с тази система. За нас като международни съдии е важно да сме в крак с новите технологии. Тази система дава сигурност, застраховка е за съдиите, така че да няма голям скандал. БФС инвестира немалка сума средства и ние сме изключително благодарни, че можем да работим с ВАР. Ние не знаем дали този проект (на ФИФА за Световното в Катар) ще е успешен. Тенденцията е да се вкарват нови технологии", заяви Кабаков.


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки