Шампион с ЦСКА и Литекс обяви за NOVSPORT: Лудогорец е недостижим

На "Българска армия" имат още много работа

Ангел Червенков е на 58 години. Бил и футболист в Тунджа, Армеец, ЦСКА, Локомотив (ГО), Етър, Монтана. В „А“ група има 298 мача и 40 гола. Шампион на България през 1987 г. с ЦСКА и през 1991 г. с Етър.
Като треньор е бил начело на Черно море, Миньор, Каунас (Литва), Хартс (Шотландия), Литекс, Севастопол, Арсенал, Черноморец (Украйна). С Литекс е шампион на България през 2010 г, както и с Каунас през 2007 г. Ето как той коментира пред NOVSPORT ситуацията в ЦСКА.


Селекцията

В ЦСКА, на стадион "Българска армия" трябва да идват готови футболисти, които да заемат мястото си от ден първи. ЦСКА е гранд и в този отбор няма кой да те чака.
Ако във всеки трансферен прозорец се сменят по 10 състезатели, значи, че не е свършена добре работата в предишния. Не може през няколко месеца да се прави нов отбор. Когато един клуб има големи претенции, то той трябва да разполага с изграден гръбнак и изчистена визия, а да си тръгват и да идват по двама-трима футболисти, за да се освежи съставът и да се вдигне нивото. Според мен
селекцията в ЦСКА се бави защото виждаме, че на определени постове все още има липси. Още през пролетта бе ясно, че Кайседо си тръгва, а все още не знаем кой и как ще го замести.
Несериозно, непрофесионално от всяка гледна точка новото попълнение Назон да е с наднормено тегло. И това не са килограм или два, а вероятно много повече - 7 или 8. Какво да очакваме от него за в бъдеще? Ръководството също е знаело за проблема, защото наличието на мазнини в организма вече се установява много лесно.

Излишните

Във всеки клуб има футболисти, които пасват и такива, които в един момент не могат да намерят мястото си и се оказват излишни. В повечето случай се разбира, че този клуб не е за техните възможности. Двама от чужденците - Вилдсхут и Варела, получиха достатъчно шансове за първия отбор и не ги използваха. Ако бяха българи, отдавна да са забравени. Ангажиментът на клуба към тях е да им осигури работа и медицинско обслужване. Това е направено. Те сами показаха, че не стават за първия отбор, и затова са във втория.

Мачовете в Европа

ЦСКА е отбор в традиции в Европа и трябва да се направи така, че тези традиции да продължат. Срещу Македония ГП това не бе точно така. В ЦСКА се решават много сериозни въпроси в движение. Добре е отборът да спечели реванша и да набере увереност.

Целите

Очаквам отново Лудогорец да спечели титлата. Просто този отбор изглежда недостижим за останалите състави у нас. В Разград надградиха, имат отлична организация на всяко ниво и са над останалите.

Още от HOME

От МОК обявиха, че готвят специално становище след решенията на конгреса

Голаджията има 10 попадения за видинчани до момента, а е едва на 22 години и притежава германски паспорт

„Победата над тях не е нещо уникално“

„Искам да благодаря на цяла Япония, невероятна страна, много вълнуваща и луда публика“

„Поздравявам футболистите“, заяви селекционерът на Швейцария

„Решаващият мач ще е в Португалия“

Джак Милър стартира седми на „Мотеги“, но бързо успя да стигне до челото

Вижте класацията на най-богатите футболисти тук:

На този етап не е ясно какво е състоянието на бранителя и колко време ще отсъства от игра

Актуално

21:45 25/09 Уелс - Полша
21:45 25/09 Нидерлалндия - Белгия
21:45 25/09 Дания - Франция
21:45 25/09 Австрия - Хърватия
21:45 25/09 Фарьорски острови - Турция
21:45 25/09 Люксембург - Литва
19:00 25/09 Словакия - Беларус
19:00 25/09 Азербайджан - Казахстан

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки