Легенда на Левски пред NOVSPORT за предимствата срещу ПАОК

Публиката ще помогне много на стадион "Георги Аспарухов"

Легенда на Левски пред NOVSPORT за предимствата срещу ПАОК

Войн Войнов играе в Левски от пролетта на 1972 до 1981 г. Шампион на България (1974, 1977, 1979) и носител на купата на страната (1976, 1977, 1979 г.). В „А“ група има 226 мача и 36 гола, а за купата на страната има 42 мача и 10 гола. За „А" националния отбор има 32 мача и 1 гол (1973-1979), за „Б“ националния има 1 мач, за младежкия има 12 мача и 3 гола, а за юношеския има 22 мача и 5 гола. Участва на СП-1974 в Германия (в 3 мача). В евротурнирите има 29 мача и 4 гола (7 мача и 2 гола в КЕШ, 7 мача в КНК и 15 мача с 2 гола за купата на УЕФА). „Майстор на спорта“ от 1974 г. Ето какво каза той за NOVSPORT преди мачовете с ПАОК.

Първенството

Знаех, че на Левски сега няма да е лесно. Особено след спечелването на купата на България по футбол. Но сините ще влязат в тройката в крайното класиране. Сигурен съм. И то Левски ще се бори за шампионската титла. Вече всички отбори играят защитно срещу Левски. Футболистите трябва да са наясно, че играят срещу съперници, които ще дебнат само за контраатаки. Предполагам, че само в двубоите с ЦСКА и Лудогорец да бъдат пo-отворени и да гледаме надиграване.
Левски ще опита да отложи срещата си със Славия заради проблемите. Когато и да се играе, то този мач ще е доста тежък. Славия е неудобен съперник на сините. Още от мое време е било така.

Левски

Силата на сините не е в индивидуалните качества на определен футболист, а в колектива. Там се получават нещата. Откакто Мъри Стоилов се завърна, това е силата на тима. Това е изключително важно. Дано проблемните състезатели се възстановят. Зная, че има много проблеми с контузени момчета. Бразилецът Цунами и Ивелин Попов ще липсват. Дано бройката не бъде увеличена и останалите с проблеми бъдат готови за игра.

ПАОК

Мисля, че Левски има силите да отстрани ПАОК. Гърците не са такава класа, за която се твърди, че са. Шансовете са равни - 50 на 50. В момента ПАОК се смята за по-класния отбор, но това се доказва на терена.

Тактиката

Срещу ПАОК е нужно да се играе разумно. Не е нужно да се играе само в атака. Това би било грешно. Сигурен съм, че Станимир Стоилов ще подготви много добре отбора. В тези турнирни битки трябва да се проучи съперникът. Да се покажат на футболистите силните и слабите страни на противника. Всички отбори в света имат и слабости. Сините трябва да подходят концентрирано и внимателно, защото гръцкият тим ще иска на всяка цена да постигне резултат, който да ги приближи до успеха преди реванша. Хубавото е, че отпадна правилото за гол на чужд терен.

Спомените

Преди повече от 40 години съм играл в такива мачове. Спомените са хубави. Олимпиакос ни победи с 2:1 в Гърция, но на реванша постигнахме голям успех. Стадион "Васил Левски" беше пълен, имаше страхотна атмосфера. Победихме с 3:1. Отбелязах гол в продълженията от дузпа. Левски продължи напред. След срещата имах предложение да заиграя в Гърция. Не се получи. Такива бяха времената тогава.




Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки