Симонович посочи за NOVSPORT предимството на Левски

ПАОК не е отбор от най-висока класа, смята натурализираният сърбин

Симонович посочи за NOVSPORT предимството на Левски

47-години навърши вчера един от бившите полузащитници на Левски Саша Симонович. Сърбинът е юноша на Раднички Ниш. Играл още за Железник (Белград), Арис (Солун), Обилич (Белград). В България Симонович е играл за Левски, Вихрен (Сандански), Славия и Локомотив (Мездра). Обявен е за най-добър чужденец в първенството на България за сезон 2002/03. Шампион на България с Левски за 2002. Три пъти носител на Купата на България за 2002, 2003 и 2005 и на Суперкупата през 2005 отново с ПФК Левски (София). В Европейските клубни турнири има 17 мача и 6 гола с Левски. Ето какво каза той за NOVSPORT преди мача на Левски с ПАОК тази вечер.

ПАОК

Отборът на Левски ще играе като равен с равен с ПАОК. Сините дори имат и леко предимство, защото са домакини в първата среща. При добро стечение на обстоятелствата и малко късмет ще може да се постигне добър турнирен резултат. Стадион "Георги Аспарухов" ще е пълен до краен предел. Публиката е ентусиазирана и ще искат добра игра и победа. Това може да е от голяма полза на футболистите в синьо. Лескки от началото на годината играе добре. Футболът, практикуван от сините, е атакуващ, привлекателен. Причината е една. И тя се казва Станимир Стоилов. Именно той наложи този атакуващ стил в  Левски. Със сигурност няма да бъде лесно срещу ПАОК. Този отбор е един от водещите отбори в Гърция и в последните години е конкурент на Олимпкакос. ПАОК е добър отбор, но не е от най-висока класа. Не е голяма разликата. Последните години Левски не постигна нищо в европейските клубни турнири. Вероятно този мач ще покаже дали може да се стигне до пробив. В никакъв случай не бива да се правят трагедии, ако не се отстрани ПАОК. Защото отборът се изгражда и дано успее да надгради. Загадка е този мач, може всичко да се случи и го очаквам с огромен интерес, както аз, така и всеки един левскар. Дано момчетата да не прегорят от голямо желание и от големите очаквания. До този момент знаем, че ПАОК участва редовно в Европа, а Левски тази година започна да стъпва на краката си. „Сините“ трябва да излязат умно и да не се допускат излишни рискове.

Реваншът

В този съвременен футбол е относително да се каже дали щеше да е по-добре първата среща да е в Гърция, а реваншът в София, на нашия стадион "Георги Аспарухов". Всичко зависи от това какъв резултат си постигнал. Може да имаш хубав резултат като гост, но напрежението като домакин да доведе до обратен ефект. Сега, след като махнаха головете на чужд терен, няма особено голямо значение дали си домакин в първия мач, или гост. Най-важно е футболистите в Левски, които ще се на терена довечера, да са спокойни.Публиката и треньорите са зад тях. Те трябва да излязат и да покажат това, на което са способни, нищо повече. Това е турнирен двубой и всяка грешка се наказва. Не бива да са предпазливи, а да анализират допуснатите грешки и да дебнат съперника да сбърка. Турнирните мачове се играят така. Трябва да се излезе компактно, организирано и да се чака шанс. Има момчета, които могат да реализират, добра е халфовата линия, стабилна е и отбраната. Левски определено изглежда добре. Когато играех за Арис съм имал мачове и срещу ПАОК, дербито на Солун. Има заряд в такива срещи, тяхната публика е много ентусиазирана и подкрепя отбора до край. На „Тумба“ не се играе лесно.

Треньорите

Треньорите са изключително важен фактор в модерния футбол. Последен, нагледен пример е Станимир Стоилов. За няколко месеца той промени коренно Левски. Като стил на игра, агресия, поведение, сигурност, всичко, което е важно в съвременния футбол. Треньорът не играе, но знае как да подготви даден отбор, какво да изисква, как да го тренира, за да има нужния резултат. Факторът футболисти също е от значение. Дори и с по-лимитирани от към качества играчи можеш да вземеш максимума и да ги накараш да надскочат себе си. Има много примери как даден отбор при един треньор играе добре и постига резултати, а при друг същите футболисти играят слабо. Така че Мъри се доказа като наставник за пореден път. Направи един добър тим, който може да играе срещу всеки и да го победи, без да се притеснява. Това го виждат всички. Той е най-големият фактор на „Герена“. Мисля, че можем да станем свидетели на много добър сезон за Левски. Не следя в детайли ПАОК. Треньорът обаче и там постига добри резултати. Отборът вече е сред грандовете в Гърция.

Финансите

Двата клуба са на различни позиции спрямо финансовото си състояние. Левски има много дългове, които обслужва и дано те намаляват. Това става благодарение на публиката, която не спира всячески да помага финансово за издръжката на клуба. На обратния полюс е ПАОК. Там има финансова сигурност, правят селекция, не е проблем да извадя милиони за покупката на даден футболист. Надявам се и си пожелавам Левски да си стъпи на краката след тези финансови трудности, които имаше и те вече да са отминали. Дано не се стига до ситуация, в която да се налага да се продават основни футболисти. Това би било голям проблем.

Миналото

Преди доста години, когато играех за Арис Солун, тогава ПАОК имаше отбор, но бяха зад Олимпиакос, Панатинайкос и АЕК. С годините обаче нещата се промениха. И сега ПАОК има отбор, с който всички в Гърция се съобразяват. В Солун сега вдигнаха доста нивото.  Затова и резултатите на ПАОК са на лице. Имат добри футболисти и ще е трудно за Левски, но това е футбол и всичко е възможно да се случи в тези два мача.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки