Левски - пълен напред към групите

"Сините" имат уникалния шанс за голям пробив в Европа

Левски - пълен напред към групите

"Синя" България продължава да лети на крилете на еуфорията, а найголемите оптимисти вече пресмятат кои са евентуалните съперници в групите на Лигата на конференциите. Измъчената победа над Хамрун Спартанс на практика реши спора кой от двата тима ще продължи в плейофите и е логично на Герена вече да гледат напред в бъдещето.

Що се отнася до мача в Малта, то Левски имаше възможността рано да реши изхода от спора и да се наслади на още по-убедителна победа. Пропускът на останалия сам срещу вратаря Уелтън в 7-та минута и най-вече пропиляната дузпа от Филип Кръстев в 11-та със сигурност оказаха влияние върху развитието на двубоя. Феновете на "сините" трябваше да чакат със свити сърца почти 95 минути, за да видят топката в мрежата на храбрия Хартун Спартанс. И да започнат сметките за следващия противник.

А той се очертава да бъде напълно преодолим, защото нито АЕК Ларнака, нито Партизан в момента са в най-доброто си състояние. Първият мач в Кипър показа, че и двата отбора имат доста пробойни и опитното око на Мъри Стоилов няма как да не го забележи, когато започне да гледа внимателно записа от двубоя. 

Освен това не бива да се пренебрегва фактът, че отстраняването на гръцкия колос ПАОК в миналия кръг даде необходимата доза самочувствие на футболистите, че в битката в Европа далеч не са обречени. Претъпкани трибуни на Герена или "Васил Левски" ще бъде още един импулс за четата на Мъри, която  показа ,че буквално получава "криле" от феновете. А не на последно място, в мачовете с АЕК или Партизан се очаква на терена да бъде и големият лидер на тима Ивелин Попов, който е врял и кипял в подобни битки.

Разбира се, не всичко по пътя на "сините" е розово и няма никаква гаранция, че през септември те ще играят мачове от групова фаза на европейски футболен турнир. Но самият факт, че те са толкова близко до тях е красноречив за революцията, който Стоилов извърши на Герена. Та някой спомня ли си, че по това време на миналата година Левски се бе закотвил на дъното на таблицата в EFBET лига. И точно преди 12 месеца въпросите бяха дали клубът изобщо ще оцелее финансово и след това дали няма да изпадне от елита....

Така, че постигнатото до момента не е никак малко, "синя" България отново е развълнувана и подкрепя безрезервно отбора си. И продължава да мечтае за същинския сюжет на поредната европриказка...

Букмейкърът INBET счита Левски за абсолютен фаворит в реванша с Хамрун Спартанс. Залози за "единица" се приемат при коефициент 1,36. Равенството е оценено с 4,69, а евентуален успех на гостите с 8,10.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки