Защо евро приказката на Левски свърши толкова рано?

Мъри даде диагнозата: "Този отбор прескочи няколко етапа в своето развитие"

Защо евро приказката на Левски свърши толкова рано?

Късна вечер в четвъртък, някъде около 23,30....Половин България ликува и вдига наздравици по масите по градове и паланки, защото току-що Левски за пореден път е записал "славна" европейска вечер и става първият български отбор, отстранен в евротурнирите от малтийци.

16 000 на Герена и още поне сто пъти по толкова пред телевизорите трият сълзи и не могат да повярват, че тази така обещаваща и сладка нова европейска приказка е свършила ненадейно. И техният Левски трябва да се върне в суровата действителност на дългове, финансова несигурност и битки с родните отбори в Efbet лига...

За тези вторите, които стават и лягат със "синята" идея си има конкретен виновник - Ники Михайлов, който бил сгрешил и при двата гола на симпатягите от Хамрун Спартанс. И се започват всякакви внушения - че Ники играел заради баща си, че някой налагал на Мъри да го пуска вместо младока Андреев и т.н. и т.н. Бързо бяха забравени геройските прояви на Михайлов от миналия сезон, които бяха една от причините за възкръсването на Левски и спечелването на Купата на България.

А никой не казва дали останалите в "сини" фланелки бяха на висотата на феновете, които над 120 минути викаха, пяха, подкрепяха и плакаха заради своята голяма любов на стадиона. Нима може да бъде доволен от представянето си Филип Кръстев, който изглеждаше сякаш е влязъл случайно да порита на махленско мачле? А прехвалените бразилци Уелтон и Роналдо - не можеха ли да решат твърде рано сблъсъка в полза на Левски? Какво играха защитниците на Левски и особено какво направиха при втория гол на малтийците, когато бяха в съотношение 4:1 към противника? Не сгреши ли Мъри Стоилов в подредбата на изпълнителите при дузпите и защо не даде първя удар на влезлият специално с тази цел в игра Ивелин Попов?

Все въпроси, които би трябвало да се зададат от разочарованите фенове, които вече се бяха настроили за дълга синя приказка в Европа, продължаваща поне до края на ноември, когато завършва груповата фаза в Лигата на конференциите...

А всъщност като че ли разказвача на тази приказка Мъри Стоилов даде най-точната диагноза на случилото се. "Този отбор прескочи няколко етапа в своето развитие". Което означава, че този Левски наистина имаше нужда от още, за да надгради и да има стабилна основа под краката си. Та нима не си спомняте, че миналата година по това време мислите бяха насочени към това дали Левски няма да изпадне от елита и доли няма да фалира. 

За радост на "Синя България" и двете неща не се случиха, благодарение усилията най-вече на феновете, спонсорите, ръководството и самия Мъри Стоилов. И затова постигнатото до момента не е никак малко. Затова трезвата преценка трябва да бъде, че на Левски предстои още много работа, за да напише нова, голяма и силна европриказка. Да, мечтаните групи бяха съвсем близо, да, феновете имаха право да помечтаят....Но като че ли просто трябва да преглътнат случилото се и да продължат да подкрепят всячески своя любим Левски. Рано или късно новият подвиг в Европа ще стане факт!   

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки