РАЗКРИТИЕ: УЕФА готви тежък удар за ЦСКА

Вижте подробности

ЦСКА може да понесе тежък удар от УЕФА в дните преди първия мач от плейофите на Лига на конференциите срещу швейцарския Базел. Очаква се в евроцентралата да бъдат разгледани двата инцидента от двубоя със Сейнт Патрикс в четвъртък, спечелен от "армейците" с 2:0.

Тогава, непосредствено след последния съдийски сигнал се стигна до масов бой на терена, като Брадли де Нойер получи червен картон. Той със сигурност ще бъде наказан поне за 3 мача и няма да играе срещу Базел. По-притеснителното е, обаче, ако Дисциплинарната комисия получи доклад от делегата на мача с искане за допълнителни санкции на футболисти, участвали в мелето. Дали има такъв доклад вероятно ще стане ясно утре, когато е първият работен ден за седмицата в Нион.

ЦСКА е заплашен с наказание и заради расизъм, след като от ръководството на Сейнт Патрикс пуснаха официална жалба в УЕФА. Тя е подкрепена, по думите на хората от ирландския клуб, с доказателства за провинението от страна на "червените" фенове, които подкрепя отбора си от трибуните. 

Лошото е, че "червените" вече са санкционирани заради прояви на феновете си в минали години и дори сектор "Г" бе затворен за двубоя със Сейнт Патрикс. Затова евентуално решение за проява на расизъм ще се счита за рецидив и може да доведе до игра на празни трибуни. Надеждата на всички в ЦСКА е УЕФА да изиска допълнителни данни и да не наложи наказание за мача в четвъртък. А също така в евроцентралата е най-добре да не обръщат внимание на доносите от Сейнт Патрикс...

В същото време букмейкърът INBET счита Базел за фаворит при гостуването на ЦСКА. Залози за "двойка" се приемат при коефициент 2,31. Равенството е оценено с 3,27, а евентуален успех на българския тим с 3,02. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки