Джони Велинов обяви пред NOVSPORT какво обича ЦСКА

Легендарният вратар очаква ново класиране на тима в груповата фаза на турнир

Джони Велинов обяви пред NOVSPORT какво обича ЦСКА

Георги Велинов - Джони, е един от най-обичаните футболисти, играли за ЦСКА. Бившият вратар е шесткратен шампион на България и 1/2 финалист за КЕШ през сезон 1981/82. Велинов пътува и при гостуванията на ЦСКА в Европа. Той бе и на трибуните и на „Санкт Якоб Парк“ на 1 октомври 2020-а и изгледа на живо историческия успех с 3:1 над швейцарците. Ето какво каза специално за NOVSPORT.

Представянето до момента

Отборът на ЦСКА винаги играе силно срещу силните отбори. Просто на всички трябва да е ясно, че ЦСКА обича Европа и Европа обича ЦСКА. И вярвам, че тази истина знаят всички, дори и тези, които не ни обичат, нашите противници и врагове. Ние сме създадени за големите мачове. Именно те винаги са били най-хубавите за нас. ЦСКА винаги е играл силно срещу силните, а понякога се е затруднявал срещу наглед по-слаби отбори. Видя се и в последните години. Победихме Базел и Виктория Пилзен със страхотна игра, а сега се измъчихме срещу Македония ГП и Сейнт Патрик.  Най-важното е, че преминахме през тези отбори. Това са европейски турнири и тук най-важна е победата. Да изиграеш тактически правилно двубоя и да се поздравиш с успеха накрая. А и вече няма лесни мачове. Всички съперници в Европа са трудни, убедихме се сами. Отборите са тактически грамотни и готови да се възползват от всяка твоя грешка.

Напрежението

В състава на Саша Илич сега не би трябвало да има никакво напрежение. В такива мачове всичко, което се изисква от теб, е да играеш футбол, да се наслаждаваш на играта и да покажеш на какво си способен. Разбира се, че ЦСКА може отново да отстрани Базел. Дяволът не е нито черен, нито бял. Очаквам добро представяне и победа за ЦСКА в София, която ще помогне да отидем спокойни в Швейцария и да вземем своето там. Сигурен съм, че след реванша в Швейцария ще празнуваме за трети пореден сезон класиране в груповата фаза на европейски турнир по футбол.

Вратарят

Бразилецът Густаво Бусато продължава да прогресира и това е видно от всички. И така и трябва да бъде. Той заслужава титулярното място в ЦСКА, защото ни извади в доста мачове. Надявам се да продължи развитието си във възходяща линия, защото съм сигурен, че той все още не е достигнал своя таван. Вратарската конкуренция е най-сладка и тя е налице в ЦСКА. И Евтимов се включи на ниво срещу Септември. Младият Алекс Божев също вече започва да влиза в сметките, което е много радващо. Той е уникален вратар и има огромно бъдеще пред себе си. Очаквам много скоро да започне да измества батковците. Да му мислят Саша Илич и треньорът на вратарите Стоян Колев при избора си в следващите месеци. Няма да им е никак лесно.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки