Бижутера каза за NOVSPORT какво липсва на Левски

Отборът пак трябва да стигне до участие в евротурнирите

Бижутера каза за NOVSPORT какво липсва на Левски

Христо Йовов е един от най-обичаните футболисти, играли в Левски. Нападателят вкарва ювелирен гол на Олимпик (Марсилия) на 1 декември 2005 г. С това попадение Левски продължава напред в турнира на УЕФА, а Йовов получава прякора си Бижутера. Ето какво каза Христо Йовов за НОВСПОРТ.

- Левски отпадна доста изненадващо от Европа. Какво ще гонят сините през първенството?
- Няма да има промяна - Левски ще гони високи цели, както е било винаги. Целта си остава, а тя е класиране за евротурнирите - било през първенството или купата.
- Има ли фаворити за първите места?
- Рано е да се правят генерални оценки, защото и противниците в шампионата показват колебания в игрите си. Но не е ясно кой как е правил подготовката и кога гони да бъде във върхова форма.
- Левски започна първенството със загуба, после спечели няколко мача, но имаше и такива, които отложи?
- Сезонът досега на Левски е вълнуващ - и с много добрите 2 мача срещу фаворита ПАОК, а след това и с лошите мигове. Мисля, че отборът ще се отблагодари на феновете си.
- Защо Левски отпадна от Хамрун?
- Първата среща в Малта беше добра за Левски. Отборът спечели заслужено, а и феновете бяха сигурни, че Левски ще играе плейоф за влизане в групите на Лига на конференциите. Отборът от Малта не бе за подценяване. Не вярвам да е и бил подценен. Хамрун има своите стойности, а и да не забравяме, че в момента България не е нищо особено във футболна Европа.
- И Станимир Стоилов предупреждаваше, че Хамрун не е слаб отбор?
- Той отдавна е треньор, има опит. И е напълно наясно, че този отбор както играе силно, така може да направи и слаб мач. Точно от това се опитваше да предпази футболистите и биеше алармата. Хамрун победи Левски, но след това загуби с 1:4 о Партизан и може би няма да стигне до груповата фаза на турнира.
За реванша на Герена Левски беше без Георги Миланов, а той е важен състезател. Левски допусна няколко елементарни грешки.  А връх бе невниманието при втория гол на Хамрун. Не бива да забравяме, че има грубо нарушение на правилата, но това не трябва да е оправдание.
- Какво трябва да направи Стоилов сега?
- Треньорът със сигурност има план за поне година напред и той най-добре знае какво му е необходимо. Ние виждаме моментни слабости и си нарочваме някого и нещо, докато треньорът трябва да има цялата власт и да си избира нужното.
- Нужни си са изходящи трансфери, продажби
- Със сигурност има футболисти, които ако напуснат, ще бъде развален балансът на отбора. Това трябва да се решава от ръководството, защото знаем, че клубът не е в цветущо положение откъм парите. Така че при добро предложение може да има трансфери, а след това е ред на треньора и скаутското звено да доведат нов силен играч.
- Левски колко е далеч от нова синя приказка?
- Има да претърпи още етапи от своето развитие. Последните месеци имаше подем, развитие, но Левски не беше много активен на трансферния пазар. Ивелин Попов е опитен, но за съжаление той се контузи. Той е футболист, играл години наред на високо ниво. Има опит, качества. Той е футболист, който сам може да решава мачове.
- Това ли е липсващата фигура на Левски в момента?
- Да. Известно е, че състезателите, които могат да решават мачове, струват пари. А Левски не може да си позволи да харчи. И идва точно такъв мач като с малтийците, на който ние му казваме „крив“, и тогава се случва това, което стана. В такива двубои се разчита на индивидуални качества и човек, който може да прави разликата. За съжаление, Левски има много добър и окомплектован отбор за парите, с които разполага, но в него няма хора, които решават мачове, когато отборът не играе добре. Тук не говоря за така наречените лидери, а за много добър нападател, голаджия, който, както се казва, без положение да вкара.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки