Заека коментира за NOVSPORT грешките на Михайлов

Приказката свърши, няма я вече, откровен е бившият вратар

Заека коментира за NOVSPORT грешките на Михайлов

Стефан Стайков - Заека е роден на 3 октомври 1949 година в София, като стартиpa футболната си кариера в столичния Спартак. След това преминава през Чавдар Етрополе и Спартак Варна, за да последва престоят му в Левски. После пази в Осъм Ловеч и Локомотив Пловдив. Стайков завършва кариерата си в кипърския Омония Арадипу. Той е под рамката за сините в едни от най-паметните мачове за отбора - в турнира за Купата на УЕФА (Барселона 5:4, Аякс 5:3 след дузпи и Дуисбург 2:1), както и тези за КНК (Рейпас 12:2, Боависта 2:0 и Атлетико Мадрид 2:1). Стефан Стайков има и 18 двубоя за България, като е участник с трикольорите по време на Световното първенство в Германия през 1974 година и пази в двубоя срещу могъщата Холандия начело с Йохан Кройф, загубен от лъвовете с 1:4. Ето какво каза той за "НОВСПОРТ".

Хамрун

Лично за мен в този мач сините не допуснаха фрапантни грешки. Просто лошо стечение на обстоятелствата. Много прехвалиха играчите в нападение през последните седмици. Имам предвид бразилците – Велтон и Роналдо. Те искат да вкарват головете, но трябва да се търси комбинативност. Имаше такива положения, в които бе необходимо да подават, но те стреляха към вратата.
Необходимо е да се играе колективно, защото индивидуално съперникът бързо те разучава и не можеш да направиш нищо. Срещу Хамрун ми приличаше, както навремето играехме - всеки лаком за гол.

Отпадането

Футболистите трябва да се успокоят. Няма я вече приказката, тя свърши. Необходимо е да се играе на максимум, за да се върне отново. Отложиха се много мачове и ще бъде трудно, но трябва да се побеждава.
Левски притежава добри футболисти и ако искат да покажат, че са такива, трябва да побеждават. Не знам дали отново може да се спечели купата и да се атакува титлата.
По наше време искахме да сме постоянно първи. Такива са целите пред Левски. Сега играчите ще вдигнат глава, защото Мъри Стоилов знае как да го направи.

Николай Михайлов

Той допусна две грешки в мача. Михайлов е добър вратар, но може би първата му повлия, за да направи и втората. Има си принципи. За първия гол е неочаквана, мина му през краката. Трябваше да легне и нямаше как да му вкарат попадение. Но вече се тренира по-различно и се излиза с краката напред. Ще кажат, че съм от старото поколение, но правилата са едни и същи. Ако съм треньор, ще кажа как трябва да стоят нещата. Няма да давам акъл сега. Втората е фрапираща. Правилата са, че като тръгва да излиза и противникът е с гръб към него, трябва да се върне на вратата. Имаше и втори човек в наказателното поле, който получи топката и вкара. Дори и ние с вас да бяхме, щяхме да реализираме. Може би първата грешка доведе до втората. Ники е добър вратар и донякъде с тима подцениха Хамрун. Сякаш си мислеха, че лесно ще стигнат до победата.

Дузпите

Николай допусна грешки и при трите дузпи, които изпълниха футболистите на Хамрун. Причината - излизаше по-напред. Но понеже първите две бяха реализирани, никой не гледаше къде е бил. За мен Ники добре се пласира, но не трябва да излиза толкова рано напред. Допусна грешка, но и преди това двама от съотборниците му пропуснаха от бялата точка. Какво да направи?

Кой да е титулярен вратар

Това не може да го решим аз и вие. Има си треньор на вратарите и старши, които решават кой да бъде вратар. Публиката не може да каже това. Когато единият сбърка, казват, че другият трябва да пази. Но ако вторият беше направил гафовете? Феновете нямат право да се месят. Има си хора, които харесват Ники, а други пък Пламен. Не може да се угоди на всички. Започнеш ли да го правиш, означава, че не си треньор, а Мъри не е такъв човек. Много обичам феновете на Левски, но не трябва да се месят. Знаем, че някои са против Боби Михайлов и навремето така изгониха Ники след мача с Вердер Бремен, а не се вгледаха как му върнаха топката. Но тогава на 18 години не му избодоха очите, а му изписаха вежди и направи добра кариера в чужбина.

Щангите превъртяха играта! Върнаха загробил ги президент

Коджабашев почти уби спорта си през 2008 г., сега може да го довърши

Кои са големите губещи от Конгреса на БФС

Венци Стефанов, групичката на Бербатов, Градев и Руди Гела няма да липсват на никого

Барби, пак ли кръв?

Депутатите да инсталират Бербатов за пожизнен президент на БФС със закон

Гонзо спечели титулярното място в може би най-важния мач

Често пренебрегван в националния отбор за сметка на Бербо, Иванов сега е президент на БФС

Защо Бербатов не получи доверието на клубовете

Вижте причините

Шампион пред отказване: ММС няма адекватна политика, при Кралев беше друго

Разказът на Йордан Колев, който се бие за България и все още продава мартеници

Невъзможният избор 7: Най-нелепата кандидатура

Ето какво представлява неадвокатът Георги Градев

НЕВЪЗМОЖНИЯТ ИЗБОР 3: Ще стане ли Гонзо президент на БФС

Вижте кандидатурата му

Левски и ЦСКА продават най-скъпо

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки