Мирела Демирева излиза за медал в Мюнхен

Финалът на висок скок е тази вечер от 20:05ч.

Мирела Демирева излиза за медал в Мюнхен

Сребърната олимпийска медалистка и двукратна европейка вицешампионка Мирела Демирева ще влезе в битка за призовите места в скока на височина в последния ден на Европейското първенство по лека атлетика в Мюнхен, Германия. Финалът в дисциплината ще се проведе тази вечер от 20:05 часа българско време.

 

30-годишната Демирева преодоля квалификацията в петък с резултат 1.87 метра, постигнат от втория опит. Общо 13 скачачки преодоляха тази височина и всички те намериха място във финала.

 

Фаворитката в дисциплината Ярослава Махучих от Украйна, която има 2.06 в кариерата си, също имаше нужда от два скока, за да премине над летвата на 1.87, а нейната сънародничка Юлия Левченко имаше сериозни проблеми, като имаше нужда от по три опита на 1.83 и 1.87, преди все пак да се класира за финала.Фаворитката в дисциплината Ярослава Махучих от Украйна, която има 2.06 в кариерата си, също имаше нужда от два скока, за да премине над летвата на 1.87, а нейната сънародничка Юлия Левченко имаше сериозни проблеми, като имаше нужда от по три опита на 1.83 и 1.87, преди все пак да се класира за финала.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки