За разлика от Олександър Усик и Тайсън Фюри, Антъни Джошуа няма да се откаже от бокса. Британецът загуби за трети път в професионалната си кариера след като отстъпи с разделено съдийско решение от Олександър Усик снощи. Това е втората загуба на Ей Джей срещу украинецът, а другото му поражение е от Анди Руис Джуниър през 2019 г.

Мнозина смятат, че тази загуба ще сложи край на кариерата на Джошуа. Промоутърът му Еди Хърн обаче призна, че той съвсем скоро отново ще е на ринга. Очаква се Ей Джей да е между въжетата още тази година – през декември.

„Бих искал да го видя отново на ринга. Може би ще е там още през декември. Има сериозни битки за него. Дилиън Уайт, Дионтей Уайлдър. Има много мачове, които да организираме с бойци от топ 10. Има и британци, които сега набират скорост и чакат мач с него”.

Джошуа пропусна шанса да влезе в елитния клуб на хора като Мохамед Али, Ленъкс Люис, Виталий Кличко и Ивендър Холифийлд, които са печелили световната титла в тежка категория поне в три отделни случая. Холифийлд е единственият четирикратен първенец.

„Трябва да видим какво Антъни иска да прави. Ще бъде трудно да се изправи след такава загуба. Но той ще се завърне”, допълни Еди Хърн.