Фюри: Джошуа не е на световно ниво

Британецът с нова атака срещу Ей Джей

Загубата на Антъни Джошуа от Олександър Усик сложи край на надеждите на британските фенове за сблъсък между Ей Джей и Тайсън Фюри. Вместо това шампионът в тежка категория на WBC се гласи да обедини поясите в бой с Усик през декември. Дори поиска 500 млн. паунда, за да се състои подобна битка.

Фюри коментира представянето на Джошуа, който вече има 3 загуби в кариерата си, включително две в последните два мача с Усик.

„Не искам да показвам неуважение към Джошуа, но на топ ниво, на световна класа бокс, той просто не отговаря. Той си намери своето ниво. Загуби три от последните си пет мача, така че явно няма нужното за най-високото ниво“, обяви Фюри в интервю пред talkSPORT.

Преди няколко седмици Циганския цар искаше да се бие с Джошуа безплатно за зрителите във Великобритания. Сега обаче иска битка с Усик, но не оценява високо и украинеца.

„Не уважавам Усик. Не мисля, че той е голям боец. Виждам повече забавление петък вечер, когато изляза да се разхождам из Моркамб. Усик не направи нито един качествен удар за 12 рунда. Беше просто леко побутване този мач“, допълни Фюри.

Шампионът на WBC говори и за ултиматума, който даде на организаторите да осигурят 500 млн. паунда за боя с Усик. Той иска всичко да е уредено до 1 септември.

„Искам писмени доказателства за парите. Този бой ще е чисто заради финансите. Аз съм щастливо пенсиониран. Не се нуждая от пари, имам си достатъчно“, завърши Фюри.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки