Весела Лечева даде старт на колоездачната Обиколка на България

В тазгодишното издание участват 120 състезатели от 20 отбора от три континента – Европа, Америка и Азия.

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева даде старта на 69-ата колоездачна Обиколка на България пред храм-паметника “Св. Александър Невски” в София.

В тазгодишното издание на Обиколката на България участват 120 състезатели от 20 отбора от три континента – Европа, Америка и Азия. България ще бъде представена от националния отбор по колоездене и от 4 клубни отбора.

“Колоездачната обиколка на България е едно от най-старите и престижни състезания у нас и в Европа, оставило трайни следи в спортната история на Стария континент. Обиколката утвърждава дълбоки традиции в нашия спорт, които се поддържат и развиват от поколения талантливи колоездачи, и има огромно значение за популяризиране на колоезденето сред младите хора”, каза министър Лечева при откриването на състезанието.

Весела Лечева поздрави организаторите на обиколката в лицето на Българската федерация по колоездене за добрата организация и пожела успешен старт на всички състезатели.

Още от Други

Калейн остана четвърта на Световната купа в Клуж

Вижте подробностите от първенството в Белград

Вижте подробностите тук:

Събитието се проведе в Южния парк от БФХГ и със съдействието на "София - Европейска столица на спорта"

"Златната топка" трябваше да отиде у Роберт Левандовски

„Червените дяволи“ питат Фиорентина за Влахович и умуват за треньора на Спортинг (Лисабон), Реал се отказа от Погба, Феран Торес моли Пеп да го пусне в Барса и още…

На „Герена“ обявиха темата „Велтон“ за табу

„Една година без Диего. Приятели завинаги“, написа бразилецът в Инстаграм

Солскяер спечелил 26 млн. паунда от Юнайтед, Шмайхел иска Стив Брус да е треньор, Почетино ще чака до края на сезона и още…

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки