Светослав Гоцев: Не гледаме другите мачове, трябва ни 3:0 срещу Мексико

Вижте какво каза националът по волейбол

Светослав Гоцев е един от стълбовете в националния отбор по волейбол. И като такъв се нагърби да говори за официалния сайт на федерация след двете ни загуби на световното първенство от Полша и САЩ.

- Измина почти денонощие от злощастния мач срещу Щатите. Какво се случи най-вече в третия гейм?

- Не е само в третия. Като цяло имахме доста възможности и във втория. В първия също имаше нелоша игра. Фактът е, че не успяхме да вземем поне един гейм. А това можеше да ни даде допълнителен импулс за следващите. И мачът можеше да придобие различен развой.

- И срещу Полша, и срещу САЩ имахме проблем с началния удар. Съгласен ли сте, че не можем да направим серия?

- Вярно е, че не сме имали директни серии от начален удар. Но имахме и много моменти, в които изпълнявахме добре тактически и след това се представяхме силно във фаза блок и защита. Може би да – още имаме резерви в този елемент и се надявам, че в следващия мач ще ги преодолеем.

- Как така допуснахте американския състезател да вкара пет толкова добри начални удара и не неутрализирахте нито един, с което загубихме мача?

- Нека му отдадем и на него заслугата. И съперникът се е подготвил за този мондиал. Американците играха страхотно в ключовите моменти. Тогава бяха повече отбор от нас. Трябва да го признаем.

 

 

j6ez6njza2rb4qvejy9t 1

 

- Идва мач с аутсайдера Мексико. Колко труден ще е за нас и заради факта, че вече класирането не зависи само от нашия отбор?

- Изключително труден. Познавайки нашия манталитет, след две загуби и минимални шансове за продължаване напред, мотивацията ще е по-малка. Но ние сме професионалисти, защитаваме цветовете на България и трябва да победим. Това е, което всички очакват от нас.

- Казвате, че шансовете са минимални. Какво показват сметките? Къде могат да се получат резултати в наша полза?

- Не съм гледал резултатите и класиранията. Щабът ще ги правят. От нас зависят да се подготвим по най-добрия начин за срещата.

- Гледахте ли двата мача на Мексико?

- Вчерашният – да, предният – не. За да си на Мондиал, значи имаш достойнства. Мексико със сигурност не е отбор, който играе друг спорт. И те са волейболисти и ще трябва да ги надиграем.

Още от Интервютa

„Загубихме много мачове заради липса на опит“

Вижте меннието на арменския футболист

Вижте какво разкри той в интервю пред "Мач Телеграф"

Треньорът на Черно море се върна назад към кариерата си на футболист

„Най-голямата ни победа е моралната“, заяви треньорът на „сините“

„Срещу Лудогорец е моментът да покажем какво можем“, заяви халфът на Левски

"Oтказах на Херо заради мутрите"

Вижте подробности

Той коментира нашумелите теми около "сините" в последно време

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки