Човек ли трябваше да пострада на "Армията", за да има наказание?

Ръководството на ЦСКА-София се разграничи от най-агресивните фенове, но трябваше да си понесе отговорността

Човек ли трябваше да пострада на "Армията", за да има наказание?

И така мачът между двете ЦСКА-та вече е в историята, феновете на клуба на Гриша Ганчев ликуват за победата с 2:1. В ЦСКА 1948 запазиха хладнокръвие, приеха философски резултата на терена и обявиха, че са на прав път. И като извинение към своите привърженици....купиха един от най-високо котиращите се футболисти в българското първенство - централният нападател на Черно море Евгений Сердюк.

С този ход собственикът на efbet и спонсор на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов показа сериозните си амбиции и намерението да изгради постепенно много силен отбор, който да се намеси поне в борбата за тройката. Той показа на цяла България, че няма да прави драми от случилото се на "Българска армия" и продължава да има на 100 процента доверие на "червената" легенда Любо Пенев. И затова към този момент ЦСКА 1948 изглежда един от основните претенденти за място в евротурнирите следващото лято.

В същото време, с 48 часа закъснение ръководството на ЦСКА-София начело с Гриша Ганчев осъди гаменските прояви на феновете по време на сблъсъка в понеделник и обругаването на две от най-големите армейски легенди Любо Пенев и Стойчо Младенов. Това, разбира се е похвално, но и твърде закъсняло....Защото по време на мача не бяха взети почти никакви мерки за опазването на реда в и около ложата, накъдето полетяха бутилки и всякакви други предмети....Не беше обезопасено и придвижването на отбора гост преди, на почивката и след двубоя, като по Любо Пенев в един момент имаше дори и хвърлени камъни...

Днес по въпроса се произнесе и Дисциплинарната комисия на БФС. В крайна сметка тя глоби доста сериозно ЦСКА-София, но не наложи санкция от провеждане на мачове без публика...Нещо, което наистина щеше да бъде добър отговор за самозабравилите се фенове и дисциплинираща мярка към бъдещи прояви. Всъщност в решението си пише, че има хвърлени опасни за здравето предмети. Ами тогава какво по-логично от това да има опразване на стадиона за някой от следващите двубои? Или трябваше тези "опасни за здравето предмети" да ударят някоя от легендите, треньорското ръководство или играчите на ЦСКА 1948 с всички непредсказуеми от това последици, за да има по-драстични санкции? И не остават ли така ненаказани гамените, които опорочиха армейското дерби?

Както и да е, животът продължава....А двете ЦСКА продължават да си следват своята трансферна политика. Ганчев взима за заместник на хванатия с допинг Георги Йомов свободен агент, докато собственикът на efbet вади няколко стотин хиляди евро за нов играч.....

Щангите превъртяха играта! Върнаха загробил ги президент

Коджабашев почти уби спорта си през 2008 г., сега може да го довърши

Кои са големите губещи от Конгреса на БФС

Венци Стефанов, групичката на Бербатов, Градев и Руди Гела няма да липсват на никого

Барби, пак ли кръв?

Депутатите да инсталират Бербатов за пожизнен президент на БФС със закон

Гонзо спечели титулярното място в може би най-важния мач

Често пренебрегван в националния отбор за сметка на Бербо, Иванов сега е президент на БФС

Защо Бербатов не получи доверието на клубовете

Вижте причините

Шампион пред отказване: ММС няма адекватна политика, при Кралев беше друго

Разказът на Йордан Колев, който се бие за България и все още продава мартеници

Невъзможният избор 7: Най-нелепата кандидатура

Ето какво представлява неадвокатът Георги Градев

НЕВЪЗМОЖНИЯТ ИЗБОР 3: Ще стане ли Гонзо президент на БФС

Вижте кандидатурата му

Левски и ЦСКА продават най-скъпо

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки