Руис се справи с ветерана Ортис след три нокдауна

Между двамата се получи зрелищна боксова битка

Анди Руис-младши победи Луис Ортис в сблъсъка от тежка категория в "Crypto.com Arena" в Лос Анджелис след единодушно съдийсто решение в своя полза. Мексиканецът прати съперника си три пъти в нокдаун, но така и не успя да го нокаутира. Това обаче му бе повече от достатъчно, за да убеди съдиите в превъзходството си, които му присъдиха победата, като единият рефер му даде 113:112 в негова полза, а в картите на другите двама пишеше 114:111.

След по-предпазлив и проучвателен първи рунд, във втория екшънът започна с пълна сила. Руис на два пъти прати Ортис в нокдаун, като изглеждаше, че Анди дори ще успее да го довърши и да спечели мача още тук, но 43-годишният ветеран оцеля, като дори в края на рунда успя да вкара опасно ляво кроше в брадичката на Руис.

В следващите няколко рунда Ортис опитваше да е по-активен и вкарваше доста леви прави, но във всеки момент, в който се стигнеше до по-сериозна рязмяна, предимството бе за Руис, който вкарваше повече и по-мощни удари в главата на своя съперник.

В седмия рунд отново стана напечено, след като Руис успя да пласира две десни крошета в главата на колумбиеца, който за трети път се озова на земята, но и този път успя да се изправи и да продължи мача.

Следващите няколко рудна бяха една идея по-спокойни. Ортис обаче знаеше, че рано или късно трябва да се рискува, защото иначе ще загуби мача. Макар да имаше някои добри моменти и в 8-ия и 9-тия рунд, истинската атака на колумбиеца дойде в заключителния 12-ти рунд. Тогава още от самото начало Ортис се хвърли в очаян щурм и сериозно разклати Руис, вкарвайки му няколко ъперкъта и крошета. Атаката на ветерана със сигурност му спечели рунда, но не доведе до желания нокаут и в този момент вече бе ясно, че победата ще бъде за мексиканеца.

Точно това показаха и съдийските карти, които единодушно обявиха Руис за победител, макар и с доста по-малка преднина от очакваното. Така 32-годишният боксьор вече има 35 победи и 2 загуби в кариерата си на професионалния ринг и отново даде заявка, че ще бъде сред претендентине за шампионските пояси. За Ортис това бе трета загуба (33-3, 28 KO), но тя може и да сложи край на надеждите му за нещо по-запомнящо се в кариерата му, която очевидно върви към своя залез.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки