Дерменджиев: Сираков и Стоилов сложиха край на порочното управление на Левски

Опитният специалист похвали двамата

Бившият национален селекционер Георги Дерменджиев коментира пред "Мач Телеграф" победата на водения от него преди години Левски срещу ЦСКА.

"Дербито е много чакана среща от всички. Винаги е имало много фенове, които наблюдават тези мачове. Мисля, че Левски заслужено победи и като игра, и като поведение на терена, движението с топка и без нея, динамиката, която имаше в самия мач. "Сините" превъзхождаха ЦСКА във всичко. Последната победа на Левски в първенството беше, когато аз бях треньор на "сините". Тогава бяхме готови за този мач. Победихме с автогол, но за да влезе това попадение, трябва да принудиш играча насреща да сгреши.

Бяха важни трите точки да се вземат. От момента, в който Наско Сираков и Станимир Стоилов станаха ръководни кадри в клуба, нещата придобиха друг начин на управление. Получи се така, че те двамата сложиха точка на това порочно управление. Другият важен момент е, че те обединиха привържениците. Финансовата ситуация се подобри. Не взимаха излишни играчи, които да взимат такива високи възнаграждения. Това са много важни фактори, които подобриха условията в Левски.

Освен това Стоилов е много опитен специалист с голяма рутина и успехи. Със своя авторитет показа на играчите какво трябва да се прави. Футболистите се опитват да водят играта", заяви Дерменджиев.

"Този ЦСКА не е ЦСКА, който всички очакват. Саша Илич е играл такива дербита, но много от неговите футболисти не са. Мисля, че отговорността им въздейства психологически и това е причината да изглеждат така. Има голяма част от футболистите, които играят тромаво. Ако съдим по световната практика, когато става въпрос за дербита, не играят повече от 15-16 човека. Мисля, че Илич все още изучава играчите и е възможно поради тази причина да прави ротациите.

В елита е голяма разликата между първите осем отбора и вторите. България не бива да разполага с повече от десет отбора в Първа лига, за да има добра конкуренция. С нищо не се допринася към качеството на футбола. Дори бих задал така въпроса, с какво помагат тимовете назад в класирането дори на националните отбори?", сподели още той.

Още от - Левски

Треньорът на Левски се надява на успех

Има вероятност двата тима да се изправят един срещу друг

Французинът има леки болки

Председателят на УС на "сините" отказа да коментира изказванията на треньора

Треньорът на "сините" не бе особено доволен от играта на тима си

Нидерландецът се чувства добре на "Герена"

Треньорът на Левски логично не бе особено доволен

Бранителят на Левски не се е обезкуражил

Вижте и повече информация

Актуално

15:00 03/12 ЧЕРНО МОРЕ - ЛОКО (ПД) 3:1
12:00 03/12 СЛАВИЯ - БОТЕВ (ПД) 2:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки