Лечева за силните думи на Михайлов: Нищо не ни пречи да мечтаем

"Трябва да си поставяме високи цели", адмирира тя амбицията на шефа на БФС

Лечева за силните думи на Михайлов: Нищо не ни пречи да мечтаем

Служебният министър на спорта - Весела Лечева, коментира думите на президента на БФС Борислав Михайлов, че до една-две години България може да има стадион, с който да приеме финал за Суперкупата на Европа или Лигата на конференциите.

"Нищо не ни пречи да мечтаем. Трябва да си поставяме високи цели и да ги преследваме. Ще кажа нещо по повод домакинствата - в цял свят те подпомагат икономиката. Тук забелязваме бегли наченки на ползите от тях. Един голям футболен форум би донесъл изключително много. Той ще подпомогне футболната индустрия и туризма. 

Всичко е въпрос да диалог между държавата, столична община и футболната федерация. Все още липсва проект за нов стадион, не е уточнено и мястото, където може да се изгради. Васил Левски е красив стадион, но е морално остарял и не отговаря на съвременните изисквания. Но едно е ясно - не може държавата да бъде инвеститор навсякъде", подчерта министърът пред БНТ.

"Държавата отдели доста средства по отношение на големи спортни обекти - "Арена Армеец", "Колодрума", залата в Русе, залата в Бургас. Националният стадион е красив, но морално остарял, трябва да има нов, но е въпрос на диалог", каза още Лечева.

Тя обяви, че всички договори от последните дни на предишното управление на спортното министерство, свързани с финансови разходи, ще бъдат дадени на прокуратурата. Тя отново даде за пример договора за скъпия софтуер на Националната спортна база и този за 1 млн. лева на Спортния тотализатор.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки