Лечева за силните думи на Михайлов: Нищо не ни пречи да мечтаем

"Трябва да си поставяме високи цели", адмирира тя амбицията на шефа на БФС

Служебният министър на спорта - Весела Лечева, коментира думите на президента на БФС Борислав Михайлов, че до една-две години България може да има стадион, с който да приеме финал за Суперкупата на Европа или Лигата на конференциите.

"Нищо не ни пречи да мечтаем. Трябва да си поставяме високи цели и да ги преследваме. Ще кажа нещо по повод домакинствата - в цял свят те подпомагат икономиката. Тук забелязваме бегли наченки на ползите от тях. Един голям футболен форум би донесъл изключително много. Той ще подпомогне футболната индустрия и туризма. 

Всичко е въпрос да диалог между държавата, столична община и футболната федерация. Все още липсва проект за нов стадион, не е уточнено и мястото, където може да се изгради. Васил Левски е красив стадион, но е морално остарял и не отговаря на съвременните изисквания. Но едно е ясно - не може държавата да бъде инвеститор навсякъде", подчерта министърът пред БНТ.

"Държавата отдели доста средства по отношение на големи спортни обекти - "Арена Армеец", "Колодрума", залата в Русе, залата в Бургас. Националният стадион е красив, но морално остарял, трябва да има нов, но е въпрос на диалог", каза още Лечева.

Тя обяви, че всички договори от последните дни на предишното управление на спортното министерство, свързани с финансови разходи, ще бъдат дадени на прокуратурата. Тя отново даде за пример договора за скъпия софтуер на Националната спортна база и този за 1 млн. лева на Спортния тотализатор.

Още от БГ Футбол

Френският защитник оставил добри впечатления у Златомир Загорчич

Нападателят изигра последния си мач за Черно море днес

"Играхме плахо, което не е типично за нас у дома", заяви той

"Може би трябва да насоча някои в друга посока", заяви той

Те съобщиха новината с официално изявление

"Орлетата" ще имат поне три приятелски срещи по време на паузата

Треньорът на Ботев Пловдив не бе никак доволен от отпадането, от Купата на България

Треньорът на Славия бе доволен от класирането на 1/4-финалите за Купата на България

Президентът на Славия бе на седмото небе

Актуално

15:00 03/12 ЧЕРНО МОРЕ - ЛОКО (ПД) 3:1
12:00 03/12 СЛАВИЯ - БОТЕВ (ПД) 2:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки